Hämeen ELY-keskus myönsi EU-rahoitusta lähes 10 miljoonalla eurolla marraskuussa
Rahoitus jakautui marraskuusssa Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan alueille sekä valtakunnallisille hankkeille. Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) myönsimme yrityksen kehittämisavustuksena yhteensä n. 2,8 miljoonaa euroa. Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) myönsimme yhteensä n. 6,5 miljoonaa euroa sekä JTF-rahastosta n. 430 000 euroa.
Kansainväliseen liiketoimintaan tehostusta Kymenlaaksossa
Kymenlaakso GoGlo -hankkeen tavoitteena on lisätä skaalautuvaa ja kansainvälistä liiketoimintaa, alueen yritysten kansainvälistymisosaamista, parantaa alueen kansainvälisten asukkaiden mahdollisuuksia saada tukea englanniksi yritysideointiin, sekä vahvistaa alueen yritysten, yrityspalvelutoimijoiden ja skaalautuvasta liiketoiminnasta kiinnostuneiden toimijoiden välistä verkostoitumista.
Hanke tarjoaa tukea ja neuvontaa skaalautuvan liiketoiminnan kehittämiseen englanniksi. Näiden tarjoaminen madaltaa ulkomaalaisten kynnystä yrittäjyyden aloittamiselle, mutta tarjoaa osallistumismahdollisuuden myös suomenkielisille. Hanke myös tukee alueella jo toimivien yritysten kansainvälistymistä. Tärkeä osa hankkeesta on alueen yritysten sekä skaalautuvasta liiketoiminnasta kiinnostuneiden toimijoiden verkostoitumista tukevat toimet ja tapahtumat.
Kymenlaakso GoGlo pyrkii luomaan kestävän ja skaalautuvan ekosysteemin, joka edistää alueen elinkeinoelämän monimuotoisuutta ja kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Hankkeen tuloksena syntyy uusia innovatiivisia, kansainvälisiä liiketoimintoja, alueen yritysten kansainvälistymisosaaminen on parantunut, verkostoituminen paikallisten ja kansainvälisten toimijoiden välillä on lisääntynyt ja johtanut yhteistyöhön ja alueen englanninkielinen, yrittäjyyttä tukeva tarjonta on lisääntynyt.
Hankeen toteuttaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
Osaamisen johtaminen haasteena sote-organisaatioissa
SAKE-hanke pureutuu ja luo työkaluja osaamisen johtamiseen; ennakointiin arviointiin ja seurantaan Etelä-Karjalassa. Tavoitteena on vahvistaa osaamisen johtamista sote-organisaatioissa, jolloin osaamisen ennakointia, arviointia ja seurantaa pystytään toteuttamaan systemaattisesti ja tavoitteellisesti.
Päätoimenpiteinä luodaan osaamisen johtamiselle rakenne, joka perustuu hankkeessa luotavaan systemaattiseen osaamisen johtamisen toimintamalliin, ja tiedolla johtamisen periaatteisiin. Toimintamallia tukevat hankkeessa tehtävä selvitysraportti osaamisen johtamisen tasosta ja menetelmistä, sekä hankkeessa luotavat nykyaikaiset menetelmät osaamisen ennakointiin, arviointiin ja seurantaan. Esihenkilöiden ja HR-henkilöstön osaamista kehitetään hankkeessa luotavan koulutuskokonaisuuden avulla.
Hankeajan päätyttyä osaamisen johtamiselle luotu rakenne jää organisaatioiden käyttöön, jolloin niillä on valmius vastata paremmin työelämän vaatimusten mukaisiin osaamistarpeisiin. Osaamisen johtamisen rakenteen avulla tunnistetaan, arvioidaan ja hyödynnetään osaamista paremmin, jolloin henkilöstön työhyvinvointi ja sosiaali- ja terveyspalveluiden laatu paranevat. SAKE-hanke lisää esihenkilöiden ja HR-henkilöstön johtamisosaamista, mikä näkyy pitkällä aikavälillä työtyytyväisyytenä, systemaattisena osaamistarpeisiin vastaamisena ja alan veto- ja pitovoimaa vahvistavana tekijänä. Osaava, hyvinvoiva ja nykyaikaisesti johdettu henkilöstö on myös organisaation tehokkuuden tae ja menestystekijä.
Hankkeen toteuttaa LAB-ammattikorkeakoulu Oy.
- Tutustu muihin EU:n alue- ja rakennepolitiikan kuluvan ohjelmakauden (2021—2027) hankkeisiin EURA2021 -järjestelmän hanketietopalvelussa
Katso videomme ESR+-hankehakemuksen käsittelyprosessin vaiheista: