Hämeen ELY-keskus myönsi EU-rahoitusta n. 7,7 miljoonalla eurolla lokakuussa
Rahoitus jakautui lokakuussa Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan alueille sekä valtakunnallisille hankkeille. Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) myönsimme yrityksen kehittämisavustuksena yhteensä n. 890 000 euroa. Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) myönsimme yhteensä n. 5,6 miljoonaa euroa sekä JTF-rahastosta n. 1,2 miljoonaa euroa.
Uutta osaamista taloushallintoon Päijät-Hämeessä
Talouden asiakaspalveluosaamisen simulaatiot -hanke vastaa tarpeeseen kartoittaa Päijät-Hämeen alueella taloushallintoalan yritysten ja organisaatioiden muuttuvia osaamistarpeita sekä kehittää niihin keskittyviä oppimismuotoja.
Hankkeessa kehitetään erityisesti taloushallinnon työntekijöiden asiakaspalveluosaamista, asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisosaamista ja niihin liittyviä taitoja. Menetelminä hankkeessa käytetään osaamistarpeiden ennakointia sekä simulaatio-oppimista. Kohderyhmänä ovat Päijät-Hämeen alueella sijaitsevat taloushallintoalan yritykset sekä keskisuuret ja suuret organisaatiot, joilla on oma talousosasto sekä näiden organisaatioiden henkilöstö.
Keskeiset tavoitteet:
- Hankkeeseen osallistuvat organisaatiot ja niiden työntekijät tunnistavat paremmin alan tulevaisuuden osaamistarpeita.
- Hanke kasvattaa osallistuvien organisaatioiden ja näiden työntekijöiden asiakaspalveluosaamista sekä asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisosaamista ja niihin liittyviä taitoja.
- Hankkeessa testattavat koulutussimulaatiot kasvattavat osallistuvien organisaatioiden myönteistä oppimisilmapiiriä.
Hankkeen toteuttaa LAB-ammattikorkeakoulu Oy.
Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan ratkaisuja Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa
DuuniDynamo -hanke valmentaa haasteellisessa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä työnhakuun sekä pyrkii tunnistamaan osaamisalueita ja kartoittamaan työllistymisen esteitä. Hankkeessa käytetään myös tiettyjä toimintamalleja piilotyöpaikkojen ja muiden työllistymistilaisuuksien löytämiseksi. Yhtenä tavoitteena on myös työnantajien rekrytointitarpeen tunnistaminen.
Kohderyhmän muodostavat:
- Työttömät työnhakijat mukaan lukien osa-aikatyötä hakevat, erityisesti työmarkkinoille heikosti integroituneiksi tunnistettavat ryhmät kuten nuoret, maahanmuuttajataustaiset, osatyökykyiset henkilöt ja ikääntyvät työikäiset henkilöt.
- Työnantajat, yritykset sekä työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävät ja kehittävät organisaatiot
Tavoitteena on, että osallistuja pääsee palkkatyöhön, löytää valmennuksen aikana työkokeilupaikan tai hakeutuu opiskelemaan. Jakson aikana osallistujien osaamista tunnistetaan ja heille laaditaan osaamistodistuksia. Osallistujia kannustetaan hankkimaan tarvittavaa työllistymistä edistävää lisäkoulutusta. Esimerkiksi oppisopimuskoulutukseen hakeutumisen kynnystä madalletaan yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten ja työnantajien kanssa.
Hankkeen työntekijät toimivat osallistujien tukena sekä valmennusjakson aikana että uuden työsuhteen alussa. Hankkeen työntekijät toimivat myös työnantajan apuna hankkeeseen osallistuvan henkilön työsuhteen tai oppisopimuskoulutuksen alussa. Lisäksi hankkeen toimenpiteisiin kuuluu työllistymistä edistävien tapahtumiin osallistuminen ja niiden järjestäminen.
DuuniDynamo on ryhmähanke, jonka hakija on SaimaanVirta ry. Osatoteuttajia ovat Laptuotesäätiö sr ja Parik-säätiö sr.
Katso videomme ESR+-hankehakemuksen käsittelyprosessin vaiheista: