Hyppää sisältöön

EU-teemajulkaisu osaamisesta

Julkaisuajankohta 22.1.2024 11.44
Tiedote

Koulutus ja osaaminen Kainuussa on Kainuun liiton ja Europe Direct Kainuun EU-teemajulkaisu, jossa käsitellään osaamisen merkitystä alueiden kehittämisen näkökulmasta. Osaamisen eri näkökulmia esitellään useiden kirjoittajien toimesta, eri oppilaitoksista ja aluekehityksen eri lähtökohdista. Kirjoitukset tuovat esiin Kainuun maakunnan koulutuksen kehittämistä ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen osalta sekä avaavat jatkuvan oppimisen ja koulutuksen rakenteellista muutosta. Kehittämisrahoituksen lähteitä ja painopisteitä kuvataan EU:n osarahoitteisten ohjelmien kautta.

Osaaminen on keskeinen osa EU:n ja sen jäsenmaiden alue- ja rakennepolitiikkaa. Euroopan sosiaalirahastolla (ESR) onkin ollut merkittävä rooli alueiden tukemisessa. Aluekehittämisen työkaluna osaamisen kehittäminen on alueiden kehittämisen ytimessä ja osaava työvoima on edellytys alueiden menestymiselle ja kilpailukyvylle. Samalla koulutus ja osaamisen kehittäminen vastaa työelämän tarpeisiin ja poikii uusia yrityksiä.

Europe Direct Kainuu kuuluu EU:n komission tiedotuspisteverkostoon ja sitä koordinoi Suomessa EU:n komission Suomen-edustusto.

Julkaisu on luettavassa sähköisessä muodossa Issuu -alustalla osoitteessa
https://issuu.com/viestintakainuu/docs/koulutus_ja_osaaminen_kainuussa_euteemajulkaisu

Pdf-versio on ladattavissa Kainuun liito verkkosivuilta. Julkaisua on saatavissa painettuna Kainuun liiton virastolta.

Europe Direct Kainuun verkkosivu

PDF aukeamittain

 

Kainuu Pohjois-Suomi Rahoitus