Hämeen ELY-keskus myönsi EU-rahoitusta n. 2,3 miljoonalla eurolla elokuussa
Rahoitus jakautui elokuussa Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan alueille sekä yhdelle valtakunnalliselle hankkeelle. Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) myönsimme yrityksen kehittämisavustuksena yhteensä n. 300 000 euroa. Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) myönsimme yhteensä n. 2 miljoonaa euroa sekä JTF-rahastosta n. 23 000 euroa.
Uusia työkaluja lastensuojeluun Kanta-Hämeessä
Kokemus innovaatioiksi ja oppimiseksi Kanta-Hämeen lastensuojelussa -hankkeen tavoitteena on luoda ja vahvistaa rakenteita, jotka synnyttävät työn vaikuttavuutta tukevia vuorovaikutussuhteita sekä innovaatioita lastensuojelun palvelujärjestelmään Kanta-Hämeen hyvinvointialueella.
Hanke kehittää vertaistukeen perustuvia toimintamalleja, tukitoimia ja rakenteita, jotka on toisaalta kohdistettu 12–25-vuotiaiden lastensuojelun asiakkaiden ja heidän läheistensä tukitoimien kehittämiseen ja osallisuuden varmistamiseen, ja toisaalta lastensuojelun ammattihenkilöiden vertaistuen ja vertaisoppimisen vahvistamiseen.
Hankkeen toteuttavat Kanta-Hämeen hyvinvointialue ja Pikassos Oy.
Walk in -terapia valtakunnalliseksi
Walk in -terapian valtakunnallistaminen -hankkeen päämääränä on lisätä Walk in -terapian saavutettavuutta valtakunnallisesti kouluttamalla lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä aikuisia sekä luomalla rakenteet terapian laajentamiseen valtakunnallisesti.
Walk in -terapia on maksutonta ja anonyymiä mielen hyvinvointia tukevaa matalan kynnyksen mielenterveysapua, joka on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Terapiassa on kysymys “käynti kerrallaan” -terapiasta. Tapaamisessa käsitellään niitä asioita, joista asiakas haluaa puhua. Tällainen terapia sopii esimerkiksi elämän solmukohtien, kriisien, haasteiden ja elämän suunnan pohtimiseen sekä oman identiteetin, ihmissuhteiden ja tunne-elämän kysymysten käsittelyyn.
Hankkeen toteuttaa Lasten ja nuorten keskus ry.
Katso videomme ESR+-hankehakemuksen käsittelyprosessin vaiheista: