Hakuinfo: kuntien perusrakenteen investointihankkeet sekä liikenne- ja logistiikkahankkeet

Perjantai 23.8.2024 klo 9.00 –  10.00

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Hakuinfo: kuntien perusrakenteen investointihankkeet sekä liikenne- ja logistiikkahankkeet

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto avaa Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) sekä Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankehaut kuntien toteuttamille, yritysten toimintaedellytyksiä tukeville, perusrakenteen investointihankkeille sekä liikenne- ja logistiikkahankkeille. Hauista järjestetään yhteinen hakuinfo 23.8.2024 klo 9-10.

JTF-haku kuntien perusrakenteen investoinneille on avoinna 2.5.2024 lähtien ja hakemuksia voi jättää EURA 2021 -järjestelmässä 30.9.2024 saakka. Haettavana on yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.

JTF-rahoituksen tavoitteena on korvata kestävällä tavalla turpeen energiakäytön luopumisesta aiheutuvat taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset. Haku on kohdennettu kuntien perusrakenteen investointihankkeille, jotka edesauttavat elinkeinojen monipuolistumista, uudistumista ja kasvua sekä edistävät bio- ja kiertotaloutta. Kyseeseen voivat tulla mm. bio- ja kiertotalouden terminaalialueet sekä yritysten kasvua parantavat teollisuusalueet.

Hakua koskeva hakuilmoitus: EURA 2021: Pohjois-Karjalan maakuntaliiton 30.9.2024 päättyvä JTF-haku kuntien perusrakenteen investointihankkeille

 

EAKR-haku kuntien liikenne- ja logistiikkahankkeille käynnistyy kesäkuussa ja on avoinna 31.10.2024 saakka. Haussa on haettavana rahoitusta pk-yritysten toimintaedellytyksiä edistäviin tieliikenteen sekä kävelyn ja pyöräilyn (kevyen liikenteen) investointihankkeisiin sekä liikennejärjestelmien strategiseen suunnitteluun.

Hakua koskeva hakuilmoitus: Pohjois-Karjalan maakuntaliiton 31.10.2024 päättyvä liikenne- ja logistiikkahankehaku

 

Hakujen yhteinen infotilaisuus järjestetään 23.8.2024 klo 9–10. Tilaisuuteen ei vaadita ilmoittautumista, eikä sitä tallenneta, mutta esitysmateriaalit tulevat saataville tilaisuuden jälkeen Itä-Suomen materiaalipankkiin.