Hyppää sisältöön

Länsi-Suomi

Tervetuloa rakennerahastot.fi-sivuston Länsi-Suomen osioon. Täältä löydät tietoa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 ajankohtaisista asioista, rahoitettavien kehittämistoimien maakunnallisista painopisteistä sekä rahoituksen hakemisesta Länsi-Suomessa.

EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahoitus Länsi-Suomessa


Rahoituksen kohdentamista ohjaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelma, joka sisältää Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR), Euroopan sosiaalirahasto plussan (ESR+) ja oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) toimenpiteitä. Ohjelman EU-rahoitus on noin 1,9 miljardia euroa, josta Länsi-Suomen osuus on noin 0,3 miljardia euroa.

Länsi-Suomen suuralueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakunnat. ELY-rahoituksen (ESR+ ja EAKR-yritystuet) osalta Länsi-Suomeen lukeutuvat lisäksi myös Keski-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen maakunnat.

Länsi-Suomessa alue- ja rakennepolitiikan rahoituksen myöntämisestä vastaa kuusi rahoittajaviranomaista: Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Suomen liitto, Pirkanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Satakuntaliitto sekä Keski-Suomen ELY-keskus.

EAKR- ja JTF-rahoitusta myöntävät sekä maakunnan liitto että ELY-keskus, ja työnjaosta sovitaan tarkemmin kunkin maakunnan yhteistyöryhmässä (MYR).

Hakuajat

Tervetuloa kuulemaan JTF-rahoituksesta Länsi-Suomen JTF-infotilaisuuteen tiistaina 1.11. klo 9.30!

Etelä-Pohjanmaan liitto avasi vuoden 2022 toisen EAKR-hakujakson 24.10.2022 ja hakemuksia voi jättää EURA2021-järjestelmässä 9.12.2022 saakka. Haettavana on yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa.

Infotilaisuus Keski-Pohjanmaan liikenne- ja logistiikkahankkeille (EAKR) järjestetään maanantaina 7.11.2022 klo 10–11. Teamsin välityksellä. Tilaisuus on suomenkielinen.

Ajankohtaiskatsaus JTF-suunnitelman sisältöön ja rahoituksen aikatauluun