Hyppää sisältöön

EAKR- ja ESR+ -hankehakemuksia koskevia tukipäätöksiä voidaan tehdä EURA 2021 -järjestelmässä

Julkaisuajankohta 21.3.2023 16.47
Uutinen
Puun oksa, josta kasvaa pieni verso.

ELY-keskukset, maakuntien liitot ja Ruokavirasto voivat nyt tehdä EAKR- ja ESR+ -hankehakemuksia koskevia tukipäätöksiä yhden toteuttajan hankkeisiin. Tietojärjestelmässä odottaa hieman yli 1700 hakemusta, ja tukea on haettu yhteensä noin 413 miljoonaa euroa. EAKR:n yrityksen kehittämisavustusta ja yrityksen toimintaympäristön kehittämisavustusta koskevia tukipäätöksiä on voitu tehdä syksystä 2022 lähtien.

Ennakkoa (30 %) on voitu jo maksaa kaikille myönteisen tukipäätöksen saaneille ennakkoa hakeneille tuen saajille. Ennakkoa on maksettu tähän mennessä yli 10 miljoonaa euroa. Tuen maksaminen otetaan käyttöön vaiheittain kesäkuusta alkaen. Maksaminen kokonaisuudessaan otetaan käyttöön vuoden loppuun mennessä. Ministeriö pitää valitettavana maksatuksen viivästymistä ja pyrkii varmistamaan EURA 2021 -järjestelmän kehitystyön etenemisen tuen maksamisen saamiseksi käyntiin.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) rahoitettavien hankkeiden haut on jo avattu. Maakuntien liitot ja ELY-keskukset pääsevät tekemään tukipäätöksiä hankehakemuksista EURA 2021 -järjestelmässä myöhemmin kevään aikana. 

Seuraa EURA 2021 -järjestelmän päivittyvää käyttöönottoaikataulua EURA 2021 UKK -sivuilla.

Uutinen työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivustolla

Kuva: Ilari Pousi