Hyppää sisältöön

Länsi-Suomi

Tervetuloa rakennerahastot.fi-sivuston Länsi-Suomen osioon. Täältä löydät tietoa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 ajankohtaisista asioista, rahoitettavien kehittämistoimien maakunnallisista painopisteistä sekä rahoituksen hakemisesta Länsi-Suomessa.

EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahoitus Länsi-Suomessa


Rahoituksen kohdentamista ohjaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelma, joka sisältää Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR), Euroopan sosiaalirahasto plussan (ESR+) ja oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) toimenpiteitä. Ohjelman EU-rahoitus on noin 1,9 miljardia euroa, josta Länsi-Suomen osuus on noin 0,3 miljardia euroa.

Länsi-Suomen suuralueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakunnat. ELY-rahoituksen (ESR+ ja EAKR-yritystuet) osalta Länsi-Suomeen lukeutuvat lisäksi myös Keski-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen maakunnat.

Länsi-Suomessa alue- ja rakennepolitiikan rahoituksen myöntämisestä vastaa kuusi rahoittajaviranomaista: Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Suomen liitto, Pirkanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Satakuntaliitto sekä Keski-Suomen ELY-keskus.

EAKR- ja JTF-rahoitusta myöntävät sekä maakunnan liitto että ELY-keskus, ja työnjaosta sovitaan tarkemmin kunkin maakunnan yhteistyöryhmässä (MYR).

Hakuajat

Keski-Suomen ELY-keskus tarjoaa rahoitusta alueen yrityksille. Oletko kuitenkin pihalla, mitä ja kenelle? Tule mukaan aamukahveille 24.5.2023 klo 8–10, niin saat vastauksen!

Tietävätköhän ihmiset, miten hienoa kehittämistyötä meidän hankkeessa tehdään? Miten saada uusia toimijoita innostumaan? Mitä kannattaisi kertoa, milloin, missä kanavissa, kuka kertoo? Aivan samalla tavalla kuin hankkeen toteutus on matka, sitä on myös viestintä hankkeen aikana. Olet lämpimästi tervetullut Länsi-Suomen aamukahvitilaisuuteen 24.5.2023 klo 9–10: Viestintä hankematkan aikana. Tilaisuus järjestetään Teams-yhteydellä.