Hyppää sisältöön

Youpret Oy kansainvälistyy (Itä-Suomi)

Julkaisuajankohta 18.11.2022 10.29
Uutinen
Kaksi naista keskustelemassa sohvalla istuen.

Ammattitulkkien apua yrityksille ja organisaatioille tarjoavan Youpret Oy:n tavoite on kansainvälistyä ja toimia usealla eri markkinalla tulkkipalveluteknologian toimittajana ja markkina-alaustana. Tavoitteen saavuttamiseksi Youpret suunnitteli kehittämishankkeen, jolle haki ja sai rahoitusta ELY-keskuksesta.

Youpret Oy palvelee yrityksiä ja organisaatioita, jossa työntekijät tarvitsevat ammattitulkkien apua. Yritys yhdistää kaikki tulkkausmuodot yhdeksi palvelukokonaisuudeksi, jossa älykäs ja automatisoitu järjestelmä hoitaa tulkin valinnan, raportoinnin ja laskutuksen käsittelyn asiakkaan puolesta. Yrityksen kautta on saatavilla tulkkeja yli 80 eri kielellä.

Kehittämishankkeella vauhtia kansainvälistymiseen

Youpretin pitkän tähtäimen tavoitteena on toimia usealla eri markkinalla ja maassa tulkkipalveluteknologian toimittajana ja markkina-alustana. Kehittämishankkeen tavoitteena oli tehdä markkinatutkimuksia Pohjoimaissa ja Baltiassa sekä rakentaa liiketoiminnan prosessit kansainvälistymisen edellyttämälle tasolle. Hankkeen jälkeen Youpretin kehittämä teknologia on valmis liiketoiminnan kansainvälistymiseen ja sitä voidaan hyödyntää myös muiden tulkkauspalvelua tarjoavien toimijoiden alustana kansainvälisesti.

Hankkeen toteutus viivästyi koronaepidemian suljettua puoli maailmaa. Kansainvälistymisen tekeminen tilanteessa, jossa matkustamista rajoitettiin voimakkaasti, osoittautui haastavaksi. ELY-keskus myönsi hankkeelle jatkoaikaa ja yritys on päässyt toteuttamaan aiotut toimenpiteet.

Liikevaihto kasvaa vauhdilla

Tällä hetkellä yritys on voimakkaassa kasvuvaiheessa. Liikevaihto hakemushetkellä oli alle 500 000 euroa, hankkeen toteutuksen aikana liikevaihto nelinkertaistui ja elokuussa 2022 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa. Tavoitteena on liikevaihdon kaksinkertaistaminen kuluvalla tilikaudella.

Youpret Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teemu Purmonen toteaa, että ELY-keskuksen rahoituksella on ollut merkittävä vaikutus yrityksen kasvussa.
​​​​​​​- Hanke päättyy elokuussa 2023 ja tällä hetkellä näyttää siltä, että saavutamme hankkeelle asetetut tavoitteet, toteaa Teemu Purmonen

ELY-keskuksen kehittämisavustus erinomainen työkalu yrityksen kehittämiseen

Yritys on käyttänyt toiminnan kehittämiseen useita eri rahoituspalveluja. Kehittämisavustushakemuksen ELY-keskukseen yritys teki omin voimin. Rahoituksen hakeminen oli Teemu Purmosen mielestä helppoa.
​​​​​​​- Tein hakemuksen yhdessä yrityksen henkilöstön kanssa. Hakemusprosessi oli selkeä ja saimme paljon neuvoja ELY-keskuksen asiantuntijalta, kertoo Teemu Purmonen.

Rahoituksen hakijaa Teemu Purmonen opastaa valmistautumaan huolellisesti yrityksen kehittämisavustuksen hakemiseen. Se tarkoittaa sitä, että liiketoimintasuunnitelmat ja talouden ennusteet kannattaa tehdä valmiiksi. Hän ohjeistaa myös, että projektisuunnitelman tekemiseen kannattaa ottaa ulkopuolinen avustaja, mikäli rahoituslinjaukset eivät ole tuttuja.

- ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustus on erinomainen työkalu yrityksen kehittämiseen. Mikäli itsellä ei ole kokemusta rahoituksen hakemisesta, kannattaa käyttää ulkopuolista asiantuntijaa esimerkiksi ELY-keskuksen tuotteistettujen konsulttipalveluiden (kehittämispalvelut) kautta, summaa Teemu Purmonen.

Ely-keskus.fistä ja neuvontapalvelusta lisätietoa yrityksen kehittämisavustuksesta

Mikäli sinulla yrittäjänä on mielessä rahoitusta tarvitseva yrityksesi kehittämishanke, kannattaa tutustua ELY-keskukselta haettavaan yrityksen kehittämisavustukseen. Löydät lisätietoa ELY-keskusten verkkosivulta ely-keskus.fi > Elinkeinot > Yritysrahoitus.

Kehittämishankkeesi rahoitusmahdollisuuksien ja rahoituslähteen selvittämisessä voit ottaa yhteyttä neuvontapalveluumme, pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta. Voit soittaa numeroon 0295 024 800 tai ottaa yhteyttä sähköpostilla [email protected].

 

Kuva: Youpret Oy

Itä-Suomi