Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahaston toinen yritysrahoitushaku auki Länsi-Suomessa

Julkaisuajankohta 1.6.2023 10.25
Tiedote
Haku on auki, oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF), Länsi-Suomi, avoinna 1.6.–31.8.2023, EU-lippu tekstillä Euroopan unionin osarahoittama sekä kuva, jossa vihreää luontoa.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF (Just Transition Fund) toinen yritysrahoitushaku on nyt avautunut Länsi-Suomessa. Haku on avoinna 31.8.2023 saakka. Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Mikä on JTF

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on uusi rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet. 

Tutustu avoinna oleviin hakuihin

Nyt avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Haku tehdään EURA2021-järjestelmän kautta. Rahoitusta on haettavissa Länsi-Suomen seuraavissa maakunnissa: 

Etelä-Pohjanmaa, 4 miljoonaa euroa
Keski-Pohjanmaa, 2,5 miljoonaa euroa
Keski-Suomi, 4 miljoonaa euroa
Pirkanmaa, (Pirkanmaan kunnista JTF-alueeseen kuuluvat Parkano, Kihniö, Virrat ja Punkalaidun), 0,6 miljoonaa euroa
Pohjanmaa, 2,5 miljoonaa euroa
Satakunta, 2,5 miljoonaa euroa

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillä.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan sekä alueellisiin siirtymäsuunnitelmiin.

Kysy neuvoa asiantuntijalta!

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoidemme puoleen.

Käytössäsi on palvelu Pk-yritysten rahoitus – Kysy neuvoa asiantuntijalta, joka neuvoo puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on lisäksi sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Alueellisten asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät rakennerahastot-sivustoltamme

Seuraa myös somekanaviamme! 

Twitter @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot 
Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot  
Instagram @elykeskisuomi
 

Länsi-Suomi Pohjois-Suomi