Hyppää sisältöön

Tuloksia Lännestä: Opintoasteiden yhteistyö tuotti väyläopinnot ja pitovoimaa Etelä-Pohjanmaalle

Julkaisuajankohta 15.11.2023 11.04
Tiedote
Projektityöntekijät yhteiskuvassa, logot Euroopan unionin sosiaalirahasto ja Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020 sekä teksti Lukiosta väylä korkeakouluun.

Opintoasteelta seuraavalle siirtyminen on iso askel. Yksi siirtymä on lukiosta korkea-asteelle. Tuoreella ylioppilaalla on paljon hakuvaihtoehtoja. Huomaako hän opintotarjonnan supermarketissa myös oman lähiseudun mahdollisuudet?

ESR-rahoitteisen Lukiosta väylä korkeakouluun -hankkeen keskeinen tavoite oli lisätä toisen asteen ja korkea-asteen koulutuksen yhteistyötä, nopeuttaa ja joustavoittaa korkeakouluopintoihin siirtymistä sekä vahvistaa Etelä-Pohjanmaan pitovoimaa. 

Tuloksena rakentui kuusi 15 opintopisteen väyläkokonaisuutta, useita ohjaustyökaluja sekä kurkistuskursseja. Väyläopinnot suorittaneelle on opiskelupaikka Seinäjoen ammattikorkeakoulussa lukiosta valmistumisen jälkeen.

Toteuttaja Seinäjoen ammattikorkeakoulu toimi yhteistyössä Seinäjoen, Kauhajoen, Kauhavan ja Alajärven lukioiden kanssa. Hankkeen rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus. 
 

Lue koko hanketarina! #TuloksiaLännestä

Länsi-Suomi Toimintaa ja tuloksia