Hyppää sisältöön

Sport Suomen visio: Paras liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimus- ja bisnesosaaminen löytyy Suomesta

Julkaisuajankohta 8.9.2023 11.41
Tiedote
Nainen ja kännykkä

Jyväskylän, Lahden ja Kuopion vetämässä verkostossa vahvistetaan niin datan kuin siitä tuotettavan tiedon hyödyntämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Sport Suomi on myös yksi Innokaupunkien kuudesta vetovastuuhankkeesta.

Vähentynyt liikunnan määrä on esimerkki yhteiskunnallisesta ongelmasta, joka puhututtaa ja jota julkinen sektori pyrkii ratkaisemaan sektorit ylittävällä yhteistyöllä.   

Käänne terveellisempään arkeen voi löytyä liikuntaan, urheiluun, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä datasta ja sen tutkimus- ja liiketoimintapotentiaalista. Jyväskylä, Lahti ja Kuopio ovat perustaneet Sport Suomi -verkoston, jossa vahvistetaan niin datan kuin siitä tuotettavan tiedon hyödyntämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. 

- Sport Suomen kaupunkeja yhdistää palava halu viedä suomalaista osaamista maailmalle. Tarkoitus on avata markkinoita kotimaisille yrityksille, jotta ne pääsevät demonstroimaan omia palveluitaan. Me avaamme ikkunoita ja luomme luottamuksellisia yhteyksiä maailmalle, kertoo projektipäällikkö Nina Rautiainen Business Jyväskylästä. 
 

Lue koko juttu (Innokaupungit.fi).
 

Innokaupungit saivat vuonna 2022 kaksi miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahaston varoja ylialueellisiin vetovastuuteemoihin. Innokaupungit toteuttavat EU:n kestävää kaupunkikehittämistä Suomessa.

Sport Suomi on yksi Innokaupunkien kuudesta vetovastuuteemasta. Temaattinen yhteistyö tuo kaupunkien voimavaroja yhteen ja edistää hyvien käytäntöjen leviämistä ja kansainvälistä yhteistyötä ja investointeja. Innokaupungit tukevat innovaatioita, soveltavaa tutkimusta ja kokeiluita.

Innokaupungit ovat olemassa luodakseen ihmisille, yrityksille ja muille organisaatioille mahdollisuuksia kehittyä ja kehittää, tulla yhteen ja ideoida.

 

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Valtakunnallinen