Hyppää sisältöön

Länsi-Suomi: Nuorten työllisyyteen ja osaamiseen liittyvien JTF-hankkeiden haku avoinna 11.9.2024 saakka

Julkaisuajankohta 12.6.2024 12.46
Tiedote
Kuvan teksti: Haku on auki! Nuorten työllisyyteen ja osaamiseen liittyvät JTF-hankkeet. Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta. Länsi-Suomi. Logo: EU:n lippu tekstillä Euroopan unionin osarahoittama.

Länsi-Suomessa on auennut rahoitushaku hankkeille, joiden avulla tuetaan turpeesta luopumisen alueiden elinkeinojen monipuolistamista ja toimialan työnhakijoiden työllistymistä. Haku on avoinna 11.9.2024 saakka. Hakuun liittyvä hankefoorumi järjestetään torstaina 15.8.2024 klo 9–10.30, ja ilmoittautuminen foorumiin on nyt auki!

 

 

Vähähiilisen siirtymän haittavaikutusten kompensoimiseksi JTF-toimissa korostetaan elinkeinojen monipuolistamista ja toimialan työnhakijoiden työllistymistä. Painotuksena on uudenlainen osaaminen ja uudenlaiset tulevaisuuden näkymät erityisesti nuorten osalta. Hankkeissa voidaan toteuttaa toimenpiteitä laajemmin kuin turvealan näkökulmasta, esim. minkälaista uutta osaamista alueella tarvitaan vihreän siirtymän aloilla. Huomiota kiinnitetään siirtymästä kärsivien alueiden nuorten työllisyyteen ja osaamiseen.

Millaisia toimia rahoitettavissa hankkeissa voidaan toteuttaa?

Tässä haussa voidaan rahoittaa hankkeita, joissa esimerkiksi…

 • Kehitetään joustavia yksilöllisiä koulutuspolkuja, sekä ajasta ja paikasta riippumattomia kouluttautumismahdollisuuksia
 • Kehitetään mahdollisuuksia uudenosaamisen hankkimiseen ja tuetaan tutkintojen ja niiden osien suorittamista, edistetään yrittäjyyttä ja liiketoimintaosaamista osana koulutusta ja työelämää
 • Lisätään koulutuksen työelämävastaavuutta ja koulutukseen liittyviä kokeiluja
 • Edistetään moniammatillisten verkostojen hyödyntämistä ja tuen saamista syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ohjaamiseksi koulutukseen ja työmarkkinoille
 • Suunnataan tukitoimenpiteitä sosiaalisen osallisuuden edistämiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn osana osaamisen ja työllisyyden tukemista, sekä tuetaan heikkoon työmarkkinatilanteeseen joutuneiden henkilöiden työ- ja toimintakyvyn parantamista
 • Räätälöidään työmahdollisuuksia erityisen haastavassa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille 
 • Tarjotaan kohderyhmälle asiantuntijapalveluita, vertaistukea, valmennusta ja muuta ryhmätoimintaa, joka auttaa sopeutumaan tilanteeseen ja löytämään uusia ratkaisuja

Missä maakunnissa rahoitusta on haettavana?

Rahoitusta on haettavana seuraavissa maakunnissa:

 • Etelä-Pohjanmaa 3,724 milj. €
 • Keski-Pohjanmaa 1,237 milj. €
 • Keski-Suomi 0,677 milj. €
 • Pohjanmaa 0,531 milj. €
 • Satakunta 1,304 milj. €
 • Ylimaakunnallinen

Haussa voi jättää myös usean toteuttajan ryhmähankehakemuksia sekä ylimaakunnallisia hankehakemuksia.

Hakemuksen tulee vastata toteutusalueen siirtymäsuunnitelmaa: Länsi-Suomen maakuntien JTF-suunnitelmat (rakennerahastot.fi).

JTF-rahoitusta ei voi hakea yksittäisen yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen, eikä hakijan normaalin toiminnan järjestämiseen. Hankkeen tulee olla normaalista toiminnasta eroavaa kehittämistä.

Rahoittavana viranomaisena Länsi-Suomen alueella toimii Keski-Suomen ELY-keskus. Rahoitusta haetaan EURA2021-järjestelmän kautta.

Tutustu hakuilmoitukseen ja hae rahoitusta

Tarkemmat hakuun, sen tavoitteisiin sekä painotuksiin liittyvät tiedot löydät hakuilmoituksesta:

 

 

Kysyttävää hakuun liittyen? Tervetuloa hankefoorumiin!

Mitä kaikkea JTF ESR+ -hankkeessa voi tehdä? Miten JTF ESR+ -hankkeilla voidaan tukea alueen nuorten osaamista ja työllistymistä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan hankefoorumiin!

Hankefoorumi järjestetään Teamsin välityksellä torstaina 15.8.2024 klo 9–10.30.

Ilmoittautuminen hankefoorumiin on nyt auki:

Ilmoittautumislomake (webropol.fi)

Ilmoittautumisaika päättyy ke 14.8.2024.

Hankefoorumi järjestetään suomeksi, mutta myös ruotsinkieliset rahoitusasiantuntijamme ovat paikalla vastaamassa kysymyksiisi myös ruotsiksi.

Ota yhteyttä!

Tarvittaessa lisätietoja antavat ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat (ESR):
Yhteystiedot (rakennerahastot.fi).

Seuraa myös somekanaviamme! 

LinkedIn: @Keski-Suomen ELY-keskus
@elykeskisuomi ja @Rakennerahastot
Facebook: @Länsi-Suomen rakennerahastot ja @Rakennerahastot

Länsi-Suomi Pohjois-Suomi