Hyppää sisältöön

Komissio hyväksyi Suomen alue- ja rakennepolitiikan ohjelman

Julkaisuajankohta 12.5.2022 10.10
Helsingin keskusta.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 sekä Suomen kumppanuussopimuksen ensimmäisten joukossa Euroopassa. Ohjelma edistää alueiden elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia. Kumppanuussopimuksessa puolestaan kuvataan eri rahastojen strategista suuntaa ja keskinäistä koordinaatiota. Komissio julkisti tiedon sopimuksen ja ohjelman hyväksymisestä uuden ohjelmakauden avaustilaisuudessa 12.5.2022 Helsingissä. Uusi ohjelmakausi tuo merkittäviä resursseja toteuttaa Suomen pitkän aikavälin kasvun ja uudistumisen tavoitteita.

Uusi ohjelmakausi on Suomelle viides

EU:n alue- ja rakennepolitiikan tavoitteena on tasata alueiden välisiä kehitys- ja hyvinvointieroja ja edistää jäsenmaiden kestävää kasvua ja kilpailukykyä. EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakausi 2021–2027 on järjestyksessään viides ohjelmakausi, johon Suomi osallistuu.

Ohjelma-asiakirjasta on laadittu nyt myös helppolukuisempi taitettu verkkoversio. Voit tutustua siihen tästä.

Hankerahoitusta voi hakea maakuntien liittojen, ELY-keskusten ja Ruokaviraston kautta. Ensimmäiset haut on jo avattu. Kaikki avoimet hankehakuilmoitukset julkaistaan eura2021.fi-verkkopalvelussa.

Lisätiedot:

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 avaustilaisuus 12.5.2022 (suora lähetys ja tallenne) https://rakennerahastot.fi/ohjelmakauden-2021-2027-avaustilaisuus

Komission päätös