Hyppää sisältöön

Kehittämishankkeilla muutoskyvykkyyttä elinkeinoelämään (Itä-Suomi)

Julkaisuajankohta 17.11.2022 8.09
Uutinen
Piiroskuva, jossa neljä merille lähtevää henkilöä tarkastelavat pöydällä olevaa karttaa ja tekstinä sanat: osaaminen, työvoima, osallisuus.

Rahoituspäällikkö Timo Ollila vastaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) kehittämishankkeiden prosessista Etelä-Savon ELY-keskuksessa. Itä-Suomen alueella on mahdollisuuksia vaikuttaville kehittämishankkeille käynnissä olevalla ohjelmakaudella.

ELY-keskus rahoittajana huolehtii, että tieto rahoituksen hakemisesta, hakuajoista, hakujen teemoista ja rakennerahastoasioita koskevista tapahtumista saavuttaa mahdollisimman monet. Tuemme myös hakijoita hankehakuvaiheessa.

Mitä Euroopan sosiaalirahastoplussalla rahoitetaan?

Käynnissä oleva ohjelmakausi tähtää alueiden elinkeinorakenteen uudistamiseen, työllisyyden ja osaamisen parantamiseen sekä osallisuuden lisäämiseen. ESR+ tavoittelee korkeaa työllisyysastetta, osaamista ja työelämää kehittämällä. ELY-keskuksen rahoittamilla hankkeilla tavoitellaan muutosta työmarkkinatilanteessa, edistetään työikäisten oppimista, nuorten kiinnittymistä koulutuk-seen ja työelämään sekä kehitetään hyvää työelämää.

Rahoitettavilla kehittämishankkeilla edistetään yritysten muutoskyvykkyyttä parantamalla osaamista ja kehittämällä työpaikkojen vetovoimaisuutta ja mainekuvaa.

- Hankkeet voivat olla tukemassa esimerkiksi matkailun ja tapahtumatuotannon kehittymistä alueella ja muutoinkin monipuolistamassa alueen elinkeinorakennetta esimerkiksi luovan talouden keinoin. Yleisissä kehittämishankkeissa mukaan tarvitaan usein useampi yritys tai julkinen toimija, toteaa Timo Ollila.

ELY-keskus neuvoo

Suomen tavoitteina ESR+ rahoituksessa on parantaa työllisyyttä, osaamista ja osallisuutta hanketoiminnan kautta. Hankkeiden tulee pohjautua selkeään tarpeeseen.

Hankkeiden suunnitteluun voi katsoa vinkkejä videoesityksestä: Miten suunnitella hyvä ESR+ hanke? - YouTube

- Kannattaa ottaa esille omat kehittämistarpeet ja ideat ja jutella niistä kohderyhmän ja verkostojen kanssa. Sen jälkeen rohkeasti rahoittajan juttusille, meiltä ELY-keskuksesta saa neuvoja ja kommentteja hankkeiden sopivuuteen ESR+ rahoitukseen. ESR+ on monipuolinen rahoitusväline, se sopii myös pienille toimijoille, vinkkaa Timo Ollila.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, otathan yhteyttä alueesi ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijaan.

Katso lisätietoa rakennerahasto-ohjelmasta ja alueesi yhteyshenkilöt: rakennerahastot.fi.
​​​​​​​ELY-keskuksen Itä-Suomen alueen yhteyshenkilöt löydät rakennerahastojen sivuilta: yhteystiedot Itä-Suomessa (rakennerahasto.fi)

Itä-Suomi