Hyppää sisältöön

Innokaupunkien ekosysteemisopimuksiin liittyvät haut ovat alkaneet

Julkaisuajankohta 12.5.2022 13.38

Innovoivat kaupungit ja yhteisöt, lyhyemmin Innokaupungit, vauhdittavat vähähiilisyyttä, digitaalisia teknologioita ja hyvinvointia edistäviä innovaatioita.

Keskeinen osa Innokaupunkien kokonaisuutta ovat ekosysteemisopimusten mukaiset kehityshankkeet, joiden rahoitushaut ovat nyt alkaneet. Haku käsittää jokaisen sekä Innokaupunkiseudun omat hankehaut että eri kaupungit yhdistävän vetovastuuhankkeiden haun. 

Toukokuussa on avautumassa 12.5. päivä alkaen haku Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin (ml. Sotkamo), Lahden, Lappeenrannan (ml. Imatra), Mikkelin, Oulun, Porin, Seinäjoen, Tampereen, Turun ja Vaasan kaupunkien ekosysteemisopimusten mukaisille hankkeille ja vetovastuuhankkeille.

Kuopion ja Rovaniemen haut avautuvat myöhemmin kesällä. Pääkaupunkiseudun ja Kokkolan haut avautuvat syksyllä.


1.    Ekosysteemisopimushaut

Suomen valtio ja 16 kaupunkiseutua solmivat innovaatiotoimintaa vahvistavat ekosysteemisopimukset vuonna 2021. Tänä vuonna rahoitusta on valtakunnallisesti jaossa 21 miljoonaa euroa. Innokaupungit päättävät rahoitettavista hankkeista, ja rahoituksen myöntää maakunnan liitto.

Jokaisen ekosysteemisopimuksen solmineen kaupunkiseudun hakuilmoitus löytyy sekä Hakuilmoitukset-sivulta Rakennerahastot.fi että Eurasta nimellä ”Kestävä kaupunkikehittäminen ja [kaupungin nimi] ekosysteemisopimus.”

Hakuilmoitukset EURA2021.fi-sivustolla


2.    Vetovastuuhankehaku

Vetovastuuhankkeiden tarkoitus on yhdistää eri alueiden toisiaan täydentävää osaamista, tehostaa toisilta oppimista ja mahdollistaa kansainvälisesti kiinnostavien kokonaisuuksien syntyminen. Vetovastuuhankkeiden teemat tulevat ekosysteemisopimuksista.

Vetovastuuhankkeiden odotetaan yhdistävän osaamista vähintään kolmelta kaupunkiseudulta. Rahoitusta on haettavana yhteensä 2 miljoonaa euroa. Jos olet kiinnostunut hausta, ole yhteydessä oman kaupunkisi yhteyshenkilöön kaupungin rahoitusosuuden varmistamiseksi, ks. linkki alla. Pirkanmaan liitto vastaa hausta yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

EURA 2021: Kestävän kaupunkikehittämisen haku - vetovastuuteemat

Hakuinfon materiaalit: Innokaupunkien vetovastuuhankkeet (EAKR) - Pirkanmaan liitto

EU, valtio ja kaupungit rahoittavat yhdessä sopimusten toteuttamista. Sopimusten mukaisille hankkeille suunnataan EU:n kestävän kaupunkikehittämisen rahoitusta Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelmasta. Rahoituksesta valtaosa on kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoitusta, jota on käytettävissä noin 140 miljoonaa euroa ohjelmakaudella.

Innokaupungit ovat luomassa maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä! Innokaupungit yhdistää kaksi kehittämisinstrumenttia, kaupunkien ekosysteemisopimukset ja valtakunnallinen innovaatiot ja osaaminen -verkoston.

Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Riina Pulkkinen, [email protected], p. 040 708 0178
Kestävä kaupunkikehittäminen | Rakennerahastot
Tilaa Innokaupunkien uutiskirje (viikkoviesti) täältä!