Hyppää sisältöön

Ajankohtaista Länsi-Suomen yritysrahoituksen hakujaksosuunnitelmasta: JTF-haut avautuvat huhtikuussa, Keski-Pohjanmaan hakuaikaa jatketaan

Julkaisuajankohta 27.3.2023 9.22
Tiedote
Länsi-Suomen ajankohtaiset: JTF-haut avautuvat huhtikuussa. Keski-Pohjanmaan EAKR-hakuaikaa jatkettu. Kuvake, jossa kalenteri ja kello. EU:lippulogo tekstillä Euroopan unionin osarahoittama.

Käynnissä oleva Länsi-Suomen EAKR-yritysrahoituksen hakujakso (1/2023) päättyy 31.3., ja seuraavien hakujen on määrä avautua maanantaina 3.4.2023. Maanantaina 3.4. avautuvat myös ensimmäiset Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) rahoitettavien yritystukien rahoitushaut.

Keski-Pohjanmaan muuttuneet hakuajat

Keski-Pohjanmaan rahoitushauissa on huomioitavia muutoksia verrattuna muun Länsi-Suomen aikatauluihin. 

Keski-Pohjanmaalla käynnissä olevaa hakuaikaa on jatkettu 19.4.2023 saakka, ja Keski-Pohjanmaan  JTF-tukien hakujakso käynnistyy 20.4.2023. Syynä Keski-Pohjanmaan poikkeusaikatauluihin on, että alueen maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) käsittelee Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategian kokouksessaan muita maakuntia hieman myöhemmin, joten uusia linjauksia ei ole Keski-Pohjanmaan osalta vielä vahvistettu.

Vuoden 2023 päivitetty hakujaksosuunnitelma

Uusi hakujaksosuunnitelma löytyy nyt verkkosivuiltamme: Yritysrahoitus.

Hakujaksosuunnitelmasta löytyvät maakunnittain tiedot yritysrahoitushakujen (EAKR ja JTF) hakujaksoista ja haettavissa olevista erityistavoitteista. Hakujaksosuunnitelma on tehty muutosvarauksella, ja sitä päivitetään tarpeen tullen.

Länsi-Suomen ensimmäiset JTF-haut avautuvat huhtikuussa

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) ensimmäiset yritysrahoitushaut avautuvat Länsi-Suomen maakunnissa huhtikuussa. Hakujaksosuunnitelman mukaisesti ensimmäiset haut aukeavat 3.4.2023 näissä Länsi-Suomen maakunnissa: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta. Keski-Pohjanmaan JTF-haku avautuu 20.4.2023.

JTF on uusi rahoitusinstrumentti, jonka tarkoitus on helpottaa ja hallita turvetuotannon vähentämisestä aiheutuvia aluetaloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia. JTF-rahoituksella tuetaan siis alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimilla edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. JTF-rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat mm. uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön liittyvät toimenpiteet.

Neuvontaa pk-yrityksille – kysy neuvoa asiantuntijalta

Pk-yritysten rahoitus - kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu tarjoaa pk-yrityksille neuvontaa EU:n ohjelmakauden 2021–2027 rahoituksen hakemiseen. Neuvontapalvelussa rahoitusasiantuntijat auttavat selvittämään yrityksen rahoituksen tarvetta, neuvovat yrityksille uuden EU:n ohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksia ja rahoituksen hakemisessa EURA2021-palvelujärjestelmässä. Pk-yritysten rahoitus- kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu neuvoo puhelimitse numerossa 0295 024 800 kello 9-15.

Lisäksi palvelukanavana on käytössä sähköinen Team Finland yhteydenottopyyntö.  Yhteydenottopyyntöön vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa.

Alueellisten asiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät rakennerahastot.fi-sivustolta.
 

Länsi-Suomi