Hyppää sisältöön

Yrityksen kehittämisavustuksen hakuja avoinna Etelä-Suomessa | Yritysrahoitusstrategia päivitetty

Julkaisuajankohta 5.9.2024 12.35
Tiedote

Hämeen ELY-keskuksessa on haettavissa yrityksen kehittämisavustusta kaikissa Etelä-Suomen maakunnissa. Haut ovat osa Suomen rakennerahasto-ohjelmaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Päivitimme myös Etelä-Suomen yritysrahoitusstrategian, joka täsmentää yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisperiaatteita Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa.

Myönnämme yrityksen kehittämisavustusta pienten ja keskisuurten yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Rahoitusta voidaan myöntää käytettävissä olevien maakunnallisten määrärahojen puitteissa.

Tutustu ennen hakemuksen jättämistä hakuilmoitukseen ja päivitettyyn Etelä-Suomen yritysrahoitusstrategiaan, jossa täsmennetään avustuksen suuntaamista.

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahaston haut Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla

Euroopan aluekehitysrahaston haut ovat avoinna ajalla 2.9.- 1.11.2024 määräaikaisina. Hakemukset otetaan käsittelyyn haun päättymisen jälkeen.

Tutustu hakuilmoituksiin:

Huomiothan, että Uudenmaan haussa kehittämis-ja investointihankkeisiin haettavan avustuksen tulee olla vähintään 50 000 euroa.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) haut käynnissä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa

JTF-haut ovat käynnissä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa jatkuvina hakuina 1.8 - 13.12.2024. Hakemukset otetaan käsittelyyn saapumisjärjestyksessä ja ne käsitellään rahoituskokouksissa kahden viikon välein.

Haussa sovelletaan poikkeuksellisesti vuoden 2023 Etelä-Suomen yritysrahoitusstrategiaa, joka on ollut voimassa haun avautumishetkellä. JTF-rahoituksen osalta hakijan kannattaa tutustua rahoitusstrategian viimeiseen sivuun (JTF-liite). Rahoitettavien hankkeiden tulee lisäksi toteuttaa kunkin maakunnan siirtymäsuunnitelmaa.

Tutustu hakuilmoituksiin:

Olethan yhteydessä ELY-keskukseen ennen hakemuksen jättämistä

Suosittelemme, että olet yhteydessä valtakunnalliseen rahoitusneuvontaamme tai alueellisiin asiantuntijoihimme. Autamme mielellämme rahoituksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Valtakunnallinen rahoitusneuvonta:
☎ 0295 024 800 (pvm/mpm) kello 9-15, rahoitusneuvonta(at)ely-keskus.fi

Hämeen yrityspalvelut
Kaakkois-Suomen yrityspalvelut

Etelä-Suomi