Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän koordinaatiohankkeen syksy pyörähti käyntiin vauhdikkaasti

Julkaisuajankohta 20.9.2023 12.00
Tiedote
Vihreän keskellä käsi ja lasipallo, josta näkyy myös maapallo. Lasipallon päällä on vihreitä lehtiä.

Vihreän siirtymän valtakunnallisen teemakokonaisuuden syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti. Lokakuun alussa päättyvä ensimmäinen hakukierros on aktivoinut hakijoita liikkeelle ja syyskuun alussa järjestettyyn hankehakijoiden sparraustilaisuuteen osallistui lähes 70 osallistujaa.

Sparraustilaisuuteen saatiin ennakkokysymyksiä ja myös itse tilaisuudessa keskusteltiin aktiivisesti ja rahoittajat pääsivät vastaamaan hankehakijoiden kysymyksiin. Muun muassa uusi ohjelmakausi ja siihen liittyvät uudistukset ja muutokset herättivät kysymyksiä. Tilaisuuden materiaali on koottu materiaalipankkiin.

Kuntamarkkinat kokosivat Kuntatalolle Helsingin Vallilaan lähemmäs 7000 toimijaa. Koordinaatiohanke oli Kuntamarkkinoilla mukana Vihreä siirtymä ja kunnat -sessiossa yhdessä Utajärven kunnan kanssa. Sessiossa tutustuttiin siihen, miten kunnat edistävät omilla investoinneillaan ja kehittämishankkeillaan vihreää siirtymää, tästä toiminnasta edelläkävijän esimerkkiä näytti Utajärven kunta. Vihreän siirtymän koordinaatiohanke esitteli teemakokonaisuutta ja erityisesti kuntien mahdollisuuksia hakea rahoitusta valtakunnallisesta teemakokonaisuudesta. Kunnat ovat tärkeä kohderyhmä, joissa tehdään päivittäisiä ratkaisuja vihreän siirtymän edistämiseksi alueellisella ja paikallisella tasolla.

Koordinaatiohanke järjestää marras–joulukuussa yhteistyössä maakuntien liittojen ja ELY-keskusten kanssa Kohti Hiilineutraalia Suomea -aluetilaisuudet neljällä suuralueella. Tilaisuudet järjestetään 14.11 Varkaudessa, 16.11 Tampereella, 22.11 Oulussa ja 4.12 Lappeenrannassa.

Luonnonvarakeskuksen projektipäällikkö hankkeessa on vaihtunut. Erikoistutkija Olli Voutilainen on liittynyt tiimiin syyskuun alusta. Olliin voi olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse [email protected].

 

Valtakunnallinen