Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahastosta haettavissa rahoitusta yritysten kehittämishankkeisiin Pirkanmaalla

Julkaisuajankohta 2.5.2024 10.37
Tiedote
Haku on auki! Yritysten kehittämisavustus JTF. Pirkanmaa (vain Kihniö, Parkano, Punkalaidun ja Virrat. 2.5.-30.8.2024. Euroopan unionin osarahoittama.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF, Just Transition Fund) on haettavissa rahoitusta yritysten kehittämishankkeisiin Pirkanmaalla (vain Kihniö, Parkano, Punkalaidun ja Virrat). Haku on avoinna 2.5.-30.8.2024. Rahoitusta on haettavissa n. 1,4 miljoonaa euroa.

Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen toiminnan kehittämiseen. Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Tutustu hakuun

Avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Rahoitusta on haettavissa yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa.

Pirkanmaan JTF-rahoitteisiin yritysten kehittämisavustuksiin saatiin lisävaltuutta, kun rahoituksen valtuutta siirrettiin Pirkanmaan liitolta Keski-Suomen ELY-keskukselle yritysten kehittämisavustuksiin. Pirkanmaalla JTF-alueeseen kuuluvat Parkano, Kihniö, Virrat ja Punkalaidun.

Rahoitusta haetaan EURA2021-järjestelmän kautta. Tutustu hakuilmoitukseen:

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillä.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan sekä Pirkanmaan alueelliseen siirtymäsuunnitelmaan.

Vuoden 2024 hakujaksosuunnitelmaan voit tutustua yritysrahoitus Länsi-Suomessa-sivulla.

Mikä on JTF?

Vaikka JTF-rahoitusmuoto lienee jo aiemmilta hakukierroksilta tuttu, kerrataanpa vielä:
Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet.

Kysy neuvoa asiantuntijalta!

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoiden puoleen.

Pk-yrityksen rahoitusneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on myös sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Sinua auttavat myös alueelliset asiantuntijamme, joiden yhteystiedot löydät rakennerahastot.fi-sivustoltamme.

Seuraa myös somekanaviamme!

LinkedIn @Keski-Suomen ELY-keskus
X @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot
Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot
 

Länsi-Suomi