Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahaston vuoden 2024 toinen hakujakso Länsi-Suomessa

Julkaisuajankohta 2.4.2024 9.20
Tiedote
Vuoden 2024 toinen yritysrahoitushaku (JTF) on käynnissä 2.4.-31.5.2024! Länsi-Suomi. Logot: Euroopan unionin osarahoittama ja ELY-keskus. Kuvituskuvana narisissi.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF (Just Transition Fund) vuoden 2024 toinen hakujakso on avoinna Länsi-Suomessa 2.4.-31.5.2024. Tässä hakujaksossa JTF-rahoitusta on haettavana Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Satakunnassa.

Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Tutustu hakuihin

Nyt avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Rahoitusta haetaan EURA2021-järjestelmän kautta.

Rahoitusta on haettavissa kolmessa maakunnassa Länsi-Suomen alueella – tutustu alueesi hakuilmoitukseen:

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillä.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan sekä alueellisiin siirtymäsuunnitelmiin.

Samassa hakujaksossa yritysrahoitusta on haettavissa myös Euroopan Aluekehitysrahastosta (EAKR) – lue lisää:
Uutinen 2.4.2024: Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) vuoden toinen hakujakso Länsi-Suomessa 31.5.2024 saakka

Vuoden 2024 hakujaksosuunnitelmaan voit tutustua yritysrahoitus Länsi-Suomessa-sivulla.

Mikä on JTF?

Vaikka JTF-rahoitusmuoto lienee jo aiemmilta hakukierroksilta tuttu, kerrataanpa vielä:

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet.

Kysy neuvoa asiantuntijalta!

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoiden puoleen. 

Pk-yrityksen rahoitusneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on myös sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Sinua auttavat myös alueelliset asiantuntijamme, joiden yhteystiedot löydät rakennerahastot.fi-sivustoltamme.

Seuraa myös somekanaviamme! 

LinkedIn @Keski-Suomen ELY-keskus
X @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot 
Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot

Länsi-Suomi