Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahaston vuoden 2023 viimeinen hakujakso Länsi-Suomessa

Julkaisuajankohta 2.11.2023 16.11
Tiedote
Länsi-Suomi, yritysrahoitushaku, Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa ja Satakunta 1.11.–31.12.2023, EU-lippulogo tekstillä Euroopan unionin osarahoittama sekä valokuva, jossa pieni kasvi.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF (Just Transition Fund) neljäs ja vuoden viimeinen yritysrahoitushaku on Länsi-Suomessa 1.11.–31.12.2023.

Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Tutustu hakuihin

Nyt avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Haku tehdään EURA2021-järjestelmän kautta. Rahoitusta on haettavissa Länsi-Suomen seuraavissa maakunnissa:

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillä.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan sekä alueellisiin siirtymäsuunnitelmiin.

Mikä on JTF

Vaikka JTF-rahoitusmuoto lienee jo aiemmilta hakukierroksilta tuttu, kerrataanpa vielä:

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on uusi rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet.

Kysy neuvoa asiantuntijalta!

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoiden puoleen. 

Pk-yrityksen rahoitusneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on myös sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Sinua auttavat myös alueelliset asiantuntijamme, joiden yhteystiedot löydät rakennerahastot.fi-sivustoltamme. 

Seuraa myös somekanaviamme! 

X (Twitter) @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot 
Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot  
Instagram @elykeskisuomi 

Länsi-Suomi Pohjois-Suomi