Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahaston ensimmäinen yritysrahoitushaku auki Länsi-Suomessa

Julkaisuajankohta 7.4.2023 10.00
Tiedote
Haku on auki, oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF, Länsi-Suomi, avoinna 7.4. - 31.5.2023 sekä EU-lippulogo ja ikoni, jossa maapallo.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF, (Just Transition Fund) ensimmäinen yritysrahoitushaku on nyt avautunut Länsi-Suomessa! Haku on avoinna 31.5.2023 saakka.

Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Keskittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Mikä on JTF?

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on uusi rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet.

Tutustu avoinna oleviin hakuihin

Nyt avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Haku tehdään EURA2021-järjestelmän kautta. Rahoitusta on haettavissa Länsi-Suomen seuraavissa maakunnissa: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa (Pirkanmaan kunnista JTF-alueeseen kuuluvat Parkano, Kihniö, Virrat ja Punkalaidun), Pohjanmaa ja Satakunta. 

Etelä-Pohjanmaa (hakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä) 
Keski-Pohjanmaa: JTF-haku aukeaa 20.4.2023
Keski-Suomi (hakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä) 
Pirkanmaa (Pirkanmaan kunnista JTF-alueeseen kuuluvat Parkano, Kihniö, Virrat ja Punkalaidun) (hakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä) 
Pohjanmaa (hakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä) 
Satakunta (hakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä) 

Hakuilmoitukset löydät EURA2021-järjestelmästä.

Keski-Pohjanmaan JTF-haku aukeaa hiukan myöhemmin: 20.4.2023.

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillään.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan sekä alueellisiin siirtymäsuunnitelmiin.

Vuoden 2023 hakujaksosuunnitelma

Suunnitelma vuoden 2023 hakujaksoista löytyy verkkosivuiltamme: yritysrahoitus.

Hakujaksosuunnitelmasta löydät maakunnittain Länsi-Suomen yritysrahoitushakujen (EAKR ja JTF) ajankohdat ja hakuun tulevat erityistavoitteet. Suunnitelma on tehty muutosvarauksella, ja päivitämme sitä tarpeen tullen.

Kysy neuvoa asiantuntijalta!

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoidemme puoleen. Käytössäsi on palvelu Pk-yritysten rahoitus – Kysy neuvoa asiantuntijalta, joka neuvoo puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on lisäksi sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Alueellisten asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät rakennerahastot-sivustoltamme

Seuraa myös somekanaviamme! 
Twitter @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot 
Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot  
Instagram @elykeskisuomi 

Länsi-Suomi