Hyppää sisältöön

Vihreän siirtymän JTF-rahaston 3. yritysrahoitushaku 2023 auki Länsi-Suomessa

Julkaisuajankohta 1.9.2023 10.51
Tiedote
Hae nyt! Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF, Länsi-Suomi: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Satakunta avoinna 1.9. - 31.10.2023, EU-lippulogo tekstillä Euroopan unionin osarahoittama ja kuva, jossa maapallo.

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF (Just Transition Fund) kolmas yritysrahoitushaku 2023 on avautunut 1.9.2023 Länsi-Suomessa. Haku on avoinna 31.10.2023 saakka. Avustusta voi hakea hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Mikä on JTF

Vaikka JTF-rahoitusmuoto lienee jo aiemmilta hakukierroksilta tuttu, kerrataanpa vielä:

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto on uusi rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Taustalla on tavoite saavuttaa hiilineutraalius Euroopan unionin maissa vuoteen 2050 mennessä. JTF-rahoituksella tuetaan alueiden elinkeinorakenteen monipuolistamista sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä. Toimenpiteillä edistetään vihreää siirtymää tukemalla liiketoiminnan uudistamista sekä elinkeinoelämälähtöistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Rahoitusta suunnataan monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämiseen ja investointeihin. Keskeisiä toimia ovat muun muassa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden uudet ratkaisut sekä turvetuotantoalueiden ennallistaminen ja jatkokäyttöön kytkeytyvät toimenpiteet.

Nyt avautuneen haun rahoittava viranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus, ja rahoitusta voivat hakea pk-yritykset. Haku tehdään EURA2021-järjestelmän kautta. Rahoitusta on haettavissa Länsi-Suomen seuraavissa maakunnissa:

Huomaathan, että hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista. Jos hankkeen toimet käynnistetään ennen rahoituspäätöstä, hakija tekee sen omalla riskillä.

Ennen hakemista suosittelemme tutustumaan Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan (pdf) sekä alueellisiin siirtymäsuunnitelmiin (pdf).

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Kannustamme kääntymään hakuun ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä asiantuntijoiden puoleen. 

Pk-yrityksen rahoitusneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 0295 024 800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Palvelukanavana on myös sähköinen Team Finlandin yhteydenottopyyntö. Siihen vastataan viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka pyrkii sujuvaan palveluketjuun neuvonnasta rahoitukseen.

Sinua auttavat myös alueelliset asiantuntijamme, joiden yhteystiedot löydät rakennerahastot.fi-sivustoltamme.

Seuraa myös some-kanaviamme!

  • X (Twitter) @elykeskisuomi ja @Rakennerahastot 
  • Facebook @Länsi-Suomen Rakennerahastot  
  • Instagram @elykeskisuomi 
Länsi-Suomi