Hyppää sisältöön

Valtakunnallisen Työnvälityksen tehostaminen -hankkeen hakua on jatkettu 6.4. saakka

Julkaisuajankohta 31.3.2023 14.30
Tiedote
Valtakunnallisen haun hakuaikaa jatkettu 31.3.2023 saakka. Työmarkkinoiden kohtaanto -teemaa tukeva alahanke EU: logo tekstillä Euroopan unionin osarahoittama.

Valtakunnallisen Työnvälityksen tehostaminen -hankkeen hakuaikaa on jatkettu 6.4.2023 saakka EURA2021-järjestelmän teknisten ongelmien johdosta. Nyt haussa oleva hanke kuuluu tai hankkeet kuuluvat ESR+:n valtakunnalliseen Työmarkkinoiden kohtaanto -teemaan, jonka ohjaavana ministeriönä toimii työ- ja elinkeinoministeriö ja rahoittavana viranomaisena Keski-Suomen ELY-keskus.

Valtakunnallisen työnvälityksen tehostamisen hankehaulla tavoitellaan valtakunnallisia kehittämisratkaisuja työnmarkkinoiden kohtaantohaasteisiin tehostamalla työnvälitystä sekä tiivistämällä julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyötä. Tavoitteena on turvata osaavan työvoiman saatavuus tehokkaiden työvoima- ja yrityspalvelujen avulla sekä työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista parantavien mallien ja palvelujen kehittäminen. Hankkeelta tai hankkeilta toivotaan työnvälityksen tehostamisessa laajaa verkostoyhteistyötä sekä TE-palvelut 2024 
-uudistuksen siirtymävaihetta tukevia toimenpiteitä.

Käytännön toimina kehitetään hyviä alueellisia malleja, levitetään niitä valtakunnallisesti ja vahvistetaan viestintää. Hankkeessa suunniteltujen mallien, toimintojen ja käytänteiden tulee olla mallinnettavissa ja käyttöön otettavissa valtakunnallisesti. Hakemuksessa tulee esittää selkeästi kunkin toimenpiteen yhteydessä, miten kehittämistoimet jalkautetaan valtakunnalliselle tasolle (yli maakuntarajojen) jo hankkeen toteutusaikana.

Lisätiedot:

Rahoitusasiantuntija Satu Tuimala, Keski-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 024 019, satu.tuimala(at)ely-keskus.fi
Erityisasiantuntija Erja Nikula, Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueet- ja kasvupalvelut -osasto
 

Valtakunnallinen