Hyppää sisältöön

Valtakunnallisiin Hiilineutraali Suomi -hankemahdollisuuksiin liittyvä tieto koottu yhteen uusille vihreän siirtymän koordinaatiohankkeen verkkosivuille

Julkaisuajankohta 9.2.2024 15.04
Tiedote
Setelien päällä leijuu maapallo, eri valuuttojen merkkejä ja nouseva kuvaaja.

Suomi tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Jotta tavoitteeseen päästään, monen asian yhteiskunnassa on uudistuttava. Valtakunnallinen vihreän siirtymän koordinaatiohanke edistää vihreää siirtymää tukevien valtakunnallisten hankkeiden toteutumista ja toteuttamista. Uusilta verkkosivuilta löytyy jatkossa kootusti tarpeellinen informaatio Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -rakennerahasto-ohjelman Hiilineutraali Suomi -toimintalinjan hankkeiden hakemisesta ja käynnissä olevista valtakunnallisista hankkeista.

​​​​​​​      Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -rakennerahasto-ohjelmalla tuetaan hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamista. Hiilineutraalisuuden edistämiseksi ohjelmassa on erityisesti ilmastokysymyksiä ratkova Hiillineutraali Suomi -toimintalinja, joka keskittyy edistämään energiatehokkuutta ja kiertotaloutta sekä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. Ilmastonmuutokseen varaudutaan sopeutumisen ja hillinnän toimenpitein. Ratkaisuja ilmastohaasteisiin etsitään myös muissa toimintalinjoissa.

Valtakunnallinen vihreän siirtymän koordinaatiohanke edistää vihreää siirtymää tukevien valtakunnallisten hankkeiden toteutumista ja toteuttamista. Tavoitteena on kestävien ratkaisujen innovointi ja hyvien toimintamallien levittäminen. Keskeisiä keinoja ovat aktiivinen viestiminen hankemahdollisuuksista mahdollisille hanketoteuttajille sekä yhteistyön mahdollistaminen.

Valtakunnallinen vihreä siirtymä -logo.    ​​​​​​​Tieto näistä avautuvista hankehauista, kuvaukset Hiilineutraali Suomi -toimintalinjan kolmesta erityistavoitteesta ja myöhemmin kootusti kuvaukset käynnissä olevista valtakunnallisista hankkeista löytyvät nyt yhdestä osoitteesta valtakunnallinenvihreasiirtyma.fi. Hiilineutraali Suomi -toimintalinjan kolme erityistavoitetta ovat:

  • Energiatehokkuustoimenpiteiden edistäminen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen
  • Ilmastonmuutokseen sopeutuminen, riskien ehkäiseminen ja katastrofivalmiuden ja -palautuvuuden edistäminen
  • Kiertotalouteen siirtymisen edistäminen.

Verkkosivustoa ylläpitää Valtakunnallinen vihreän siirtymän koordinaatiohanke. Hanketta koordinoi Luonnonvarakeskus ja sen toteuttamiseen osallistuvat Oulun ja Hämeen ammattikorkeakoulut.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Olli Voutilainen, Luke [email protected]
Projektipäällikkö Harri Määttä, OAMK [email protected]
Projektipäällikkö Milla Anttila, HAMK [email protected]

Euroopan unionin osarahoittama, Luke, OAMK ja HAMK -logot.

 

 

Valtakunnallinen