Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon JTF-seututapaamiset tammikuussa 2023

Julkaisuajankohta 15.12.2022 14.26
Tiedote
Mainoskuva JTF-seututilaisuuksista, missä on listattu tilaisuuksien ajankohdat ja paikkakunnat.

Tervetuloa Pohjois-Savon JTF-seututapaamisiin tammikuussa 2023! Järjestämme Pohjois-Savon liiton ja ELY-keskuksen yhteistyönä neljä samansisältöistä seututapaamista, joissa kerromme oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) rahoituksesta ja sen käyttömahdollisuuksista. Tapaamisten ensisijainen tarkoitus on kuulla eri seuduilla olevista kehittämistarpeista, joita voidaan rahoittaa esimerkiksi JTF- rahoituksella.

JTF-seututapaamiset pidetään seuraavasti:

Ajankohta Paikka
ke 11.1.2023 klo 9-11 Iisalmi, Ylä-Savon ammattiopisto, Sankariniemen kampus, auditorio, Asevelikatu 4
to 12.1.2023 klo 13-15 Suonenjoki, Yrityspuisto Futuria, auditorio, Jalkalantie 6
pe 13.1.2023 klo 9-11 Varkaus, Navitas Kehitys Oy, kokoustila Ankkuri, Wredenkatu 2
pe 20.1.2023 klo 9-11 Kuopio, Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1

Vain Kuopion tilaisuuteen järjestetään teams-yhteys. Muilla paikkakunnilla pidettävät tilaisuudet edellyttävät läsnäoloa.
​​​​​​
​​​​​​​Ilmoittautumiset tästä linkistä

Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 2 päivää ennen ko. tilaisuutta.

Paikalle toivomme henkilöitä mm. kehittämisyhtiöistä, tutkimuslaitoksista, korkeakouluista ja 2. asteen oppilaitoksista, kunnista, yrittäjäjärjestöistä ja kaikista muista tahoista, joita asia voisi kiinnostaa. Yksittäisille yrityksille ELY-keskus tulee järjestämään omia tilaisuuksiaan.

Tapaamisiin osallistuvat Pohjois-Savon liitosta Heikki Sirviö, Ossi Martikainen ja Soile Juuti sekä ELY-keskuksesta Jan Blomberg, Timo Ollila, Tapio Kettunen ja Marko Hämäläinen.

JTF-rahoitusta Pohjois-Savon elinvoiman lisäämiseen

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelmaa. Sitä kohdennetaan 14 Suomen maakuntaan lieventämään turpeen energiakäytön puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä aiheutuvia sosioekonomisia haittavaikutuksia.

JTF-rahoitus mahdollistaa alueiden elinvoimaisuuden lisäämiseen tähtääviä toimenpiteitä laajasti liittyen mm. aluetalouden uudistumiseen ja monipuolistumiseen, vihreän siirtymän tki-toimintaan, pk-yritysten kasvuun ja toimintaedellytysten kehittämiseen, työllisyyden edistämiseen, osaamisen kehittämiseen sekä turvesoiden ennallistamiseen.

Pohjois-Savoon kanavoituu JTF-rahoitusta kaikkiaan 82 miljoonaa euroa, mistä 61 miljoonaa euroa avataan haettavaksi vuonna 2023. Rahoitusta käytetään Pohjois-Savon alueellisen JTF-suunnitelman toteuttamiseen ja sitä myöntävät ELY-keskus ja Pohjois-Savon liitto.

Lisätietoja:

Pohjois-Savon liitto
​​​​​​​ohjelmapäällikkö Soile Juuti, puh. 044 714 2637, email: [email protected]

vs. aluekehitysjohtaja Heikki Sirviö, ​​​puh. 044 714 2603, email: [email protected]

Itä-Suomi