Hyppää sisältöön

Opintoretkellä Kööpenhaminassa - Tanskan innovaatio-osaaminen teki vaikutuksen

Julkaisuajankohta 1.2.2024 11.18
Tiedote

Innokaupungit suuntasivat opintoretkelle Tanskaan 23.-25.1. Parinkymmenen hengen seurueemme koostui ympäri Suomea tulleista kaupunkien, kehitysyhtiöiden, korkeakoulujen, maakuntien liittojen sekä TEMin ja BF:n edustajista.

Tanska johtaa tällä hetkellä EU:n Innovation Scorebord -luokituksessa, ja heti sen perässä seuraavat Ruotsi, Suomi, Hollanti ja Belgia. Tanskassa on jo parikymmentä vuotta vallinnut konsensus TKI-menojen kasvattamisesta 1 %:iin bruttokansantuotteesta, ja yksityisen sektorin TKI-investoinnit ovat asettuneet 2 % BKT-tasolle. Suomessa tähdätään tutusti 4 % tavoitteeseen, joka koostuu 1,2 % BKT:sta julkisista ja 2,8 % BKT:sta yksityisistä TKI-investoinneista.

Opintoretken osallistujiin teki vaikutuksen tanskalaisten kyky tarinallistaa, roolittaa ja brändätä, sekä nopea kellotaajuus: ratkaisuja lähdetään tarjoamaan ulkomaille aktiivisesti brändisateenvarjon alla, vaikka yksittäiset palvelut ja tuotteet eivät olisi vielä aivan loppuun asti hiottuja. Tästä halutaan ottaa Suomeen oppia, eli toimijoiden yhteistyöstä tulisi saada vauhtia ja yksittäisten organisaatioiden sisäiset oppimiskäyrät tulisi saada paljon lyhemmiksi mm. kansainvälistymisen suhteen.

Lue koko juttu Tanskalaiset osaavat tehdä innovaatiopoliittisia valintoja, roolittaa ja brändätä - Innokaupungit

Valtakunnallinen