Hyppää sisältöön

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaaminen: keväällä päättyneen haun hakemusten käsittely etenee aikataulussa

Julkaisuajankohta 19.9.2023 9.59
Tiedote

Valtakunnallisen ESR+ -teeman Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaaminen uuden ohjelmakauden ensimmäinen varsinainen hankehaku päättyi 15.5.2023. Hakemuksia jätettiin määräaikaan mennessä yli 80 kpl ja rahoitusta haettiin yhteensä yli 20 miljoonaa euroa. Hakuun on varattu rahoitusta noin kuusi miljoonaa euroa. Koko kauden rahoitus tälle teemalle on reilu 13 miljoonaa.

Hakuun osallistui tällä kertaa todella paljon uusia toimijoita, kertoo rahoitusasiantuntija Minna Taipale Hämeen ELY-keskuksesta. Tähän myötävaikutti mm. ennen haun avautumista sekä haun aikana järjestetyt erilaiset infot ja työpajat, joilla saatiin innostettua mukaan taide- ja kulttuurikentän sekä luovien alojen toimijoita aiempaa laajemmin.

Hakemusten käsittely etenee suunnitellussa aikataulussa. Parhaillaan on toinen arviointikierros menossa. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat antaneet asiantuntijalausunnot hakemuksista. Valintaesitykset viedään teeman johtoryhmään lokakuussa, jonka jälkeen myönteisen päätöksen saaville pidetään rahoitusneuvottelut. Eli päätöksiä päästään tekemään loppuvuodesta.

Seuraavan haun ajankohta päätetään hankehaun tulosten perusteella.

Valtakunnallinen