Hyppää sisältöön

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta -teeman hankkeet on valittu

Julkaisuajankohta 2.5.2024 15.50
Tiedote

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta ESR+-teemassa 12 hankekokonaisuutta etenee rahoitusneuvotteluihin. Mukana on muun muassa lasten, nuorten ja perheiden harrastustoimintaan, kasvatuksen ja koulutuksen nivelvaiheisiin sekä yhdenvertaisiin palveluihin liittyviä kokonaisuuksia.

Teeman ensimmäinen hankehaku oli auki loppuvuodesta 2023. Hankehaku kohdistui valtakunnallisiin kehittämishankkeisiin, joilla parannetaan lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään sekä aktiivista osallisuutta yhteiskunnassa.

Valtakunnallisen haun teema toteuttaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman Euroopan sosiaalirahaston erityistavoitetta 4.3 Yhdenvertaiseen osallisuuteen. Teeman ohjaavina ministeriöinä toimivat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Valituista hankkeista kaksi toteutetaan ministeriöiden yhteisrahoituksessa, kolmea rahoittaa STM ja seitsemää OKM. Hämeen ELY-keskus toimii teemaa hallinnoivana tahona.

Valittujen hankkeiden lopullisina hyödyn saajina ovat lapset, nuoret ja perheet, mutta kohderyhmänä heidän elämäänsä ja elinpiiriinsä vaikuttavat ammattilaiset.

Teeman seuraava hakukierros järjestetään todennäköisesti syksyllä ja haku painottunee STM:n alateemoihin.

  • Lue lisää (Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatiohankkeen tiedote)

Lähde: osallisuudenkoordinaatio.fi

Valtakunnallinen