Hyppää sisältöön

KSF Sport Oy valmistaa perusharrastaja- ja aktiivikuntoilijan suksien lisäksi Nato-suksia

Julkaisuajankohta 10.11.2023 10.08
Uutinen
Kaksi hiihtäjää hiihtämässä.
Testivoittajat Karhu Mini Skate ja Karhu Xrace Skate, kuva: KSF Sport Oy

Pohjois-Karjalassa Kiteellä suksia valmistava ja maastohiihtotuotteita myyvä KSF Sport Oy Kiteen Suksitehdas on tuonut toimintansa aikana markkinoille useita ainutlaatuisia ja kaupallisesti hyödynnettäviä innovaatioita. Murtomaahiihtosuksia yritys valmistaa tuotemerkeillä Yoko ja Karhu ja metsäsuksia tuotemerkillä Järvinen, Karhu ja KSF. ELY-keskuksen myöntämällä yrityksen kehittämisavustuksella yritys kehittää suksituotantoaan. Yritys kasvattaa vientiä muusta markkinasta poikkeavilla suksien kehitysratkaisuilla ja toiminnallisella laadulla.

Tarvitaan jatkuvaa tuotekehitystä

KSF Sport Oy:n kilpailuetu maastohiihtotuotteiden markkinoilla on suksien valmistuksen ja kehittämisen osaava henkilökunta, kuluttajien tarpeisiin perustuva jatkuva tuotekehitys ja suksien merkintä, jonka avulla myynti vähittäisliikkeissä on helppoa. 
- Kuluttajasuksien lisäksi olemme Suomen puolustusvoimien kanssa kehittäneet Nato-suksia. Yksittäisenä mallina tämän suksen tuotantomäärä on tehtaallamme kaikkein suurin, uudesta tuotemallista iloitseva yhtiön toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi kertoo. 

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi syyskuussa 2023 KSF Sport Oy:lle reilut 140.000 euroa yrityksen kehittämisavustusta suksituotannon kehittämiseen. 
- Kehitämme tuotannon kannattavuutta ja kykyämme reagoida nopeasti kysynnän muutoksiin. Perusharrastajille ja aktiivikuntoilijoille kehitämme helppokäyttöisiä ja laajalla kelialueella toimivia suksia, kertoo Harri Kirvesniemi.

Kirvesniemen vinkit itäsuomalaisille yrityksille

Itäsuomalaisten yritysten kannattaa Kirvesniemen mielestä panostaa osaavaan henkilökuntaan ja työilmapiiriin. Tärkeää on myös uskoa omaan osaamiseen ja kykyyn sopeutua kulloiseenkin markkinatilanteeseen. Pienen toimijan etuina ovat kyky luoviin ratkaisuihin ja joustavuus tehdä kysynnän vaatimia muutoksia. 
 

Lisätietoa yrityksen kehittämisavustuksesta: Yrityksen kehittämisavustus (rakennerahastot.fi)
 

Yrityksen tiedot

  • KSF Sport Oy
  • Toimiala: Urheiluvälineiden valmistus
  • Perustettu: Vuonna 2013
  • Toimipaikka: Kitee
  • Liikeidea: Suksien valmistus ja maastohiihtotuotteiden myynti
  • Henkilöstön määrä: 27 työntekijää ja kolme myyntiedustajaa

Etelä-Savon ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus

  • Kehittämishanke: Suksituotannon kehittäminen
  • Päätös: 28.9.2023
  • Avustuksen suuruus: 142.785 euroa

 

Itä-Suomi Rahoitus