Hyppää sisältöön

Kansalaistoimijalähtöinen hanketyö syntyy yhteistyöstä

Julkaisuajankohta 25.4.2024 11.32
Tiedote

Kansalaistoimijalähtöinen kehittämisen rahoitus on osa Uudistuva ja Osaava Suomi 2021 - 2027 toimintaa Itä-Suomessa. Kansalaistoimijoiden hankkeissa tuetaan monipuolisin keinoin heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden kiinnittymistä yhteiskuntaan, koulutukseen ja työmarkkinoille, torjutaan huono-osaisuutta ja syrjäytymistä, vahvistetaan työ- ja toimintakykyä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Itä-Suomessa järjestetään hakuja suunnaten niitä kansalaistoimijalähtöiseen kehittämiseen rahoitukseen. Meillä on hyvät kokemukset edellisen rahoituskauden hankkeiden toimivuudesta kohderyhmien kanssa, jotka ovat vaikeassa tilanteessa osallisuuden ja työllisyyden näkökulmasta. Tavoittelemme että erilaisilla hanketoimijoilla on mahdollisuuksia osallistua ohjelman toimeenpanoon. Koordinaatiohankkeiden kautta saamme erityisesti järjestöille menevää viestintää ja ohjausta tuettua entistä paremmin.

Itä-Suomen Kansalaistoimijalähtöisen koordinaatiot apuna hankehaussa!

Kansalaistoimijalähtöisillä hankkeilla parannetaan haavoittuvassa asemassa olevien kohderyhmien hyvinvointia ja osallisuutta. Me koordinaatiohankkeissa autamme ja tuemme yhdistyksiä, seuroja ja järjestöjä, jotta yhä useammalla toimijalla olisi mahdollisuudet toteuttaa kehittämistoimintaa ja siten auttaa toiminnassaan mukana olevia ihmisiä.

Tarjoamme yhdistyksille ja järjestöille henkilökohtaista hankeneuvontaa ja tukea kansalaistoimijalähtöisten hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Järjestämme mm. yhdistysten hanke- ja osallisuusosaamisen tueksi infotilaisuuksia ja koulutuksia sekä yksilöllistä ohjausta. Lisäksi tuemme käynnistyvien hankkeiden toteutusta.

Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi koordinaatiohankkeeseen ja lähdetään yhdessä miettimään mitä mahdollisuuksia kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen ESR+-rahoitus mahdollistaa teidän yhdistyksellenne!

Kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen haku on parhaillaan käynnissä ajalla (1.3.–10.5.2024) sekä seuraava haku on jo aivan nurkan takana (17.6.–27.9.2024). Mikäli yhdistystänne kiinnostaa ESR+-kehittämistoiminnan tarjoamat mahdollisuudet, käännythän alueesi koordinaatiohankkeen puoleen, olemme täällä teitä varten! Pohjois-Karjalassa vastaa Teija ja Ari, Pohjois-Savossa Tuomas ja Tiina sekä Etelä-Savossa Annastiina ja Emmi!

Yhteystiedot, vinkit ja lisätiedot oman alueesi hankehakuun voit lukea täältä:
Pohjois-Karjala: https://www.pksotu.fi/kanto2/
Pohjois-Savo: https://www.pssotu.fi/koonto-hanke/koonto-hanke/
Etelä-Savo: https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/jelppis-osaamista_ja_-tukea_hankekehittamiseen/

Itä-Suomi