Hyppää sisältöön

Jonoa, ruuhkaa, kiirettä ja hoppua Länsi-Suomen rakennerahastojen maksatuksissa

Julkaisuajankohta 15.2.2024 15.12
Tiedote
Käsi jossa on rannekello.

EURA2021 -järjestelmään on saapunut runsaasti yritystukihankkeiden maksatushakemuksia, joten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa ja käsittelyajat voivat venyä normaalista. Tällä hetkellä (14.2.2024) saapuneita ja käsittelyssä olevia maksatushakemuksia on jonossa yhteensä 107 kappaletta.

Normaalioloissakin aiempina vuosina maksatushakemusten käsittelyajat ovat olleet noin 30-40 päivää. Maksatusten käsittelijät tekevät parhaansa, että hakijat saavat maksatuspäätöksen mahdollisimman nopeasti, koska järjestelmäkehityksen viivästysten vuoksi uuden ohjelmakauden maksatuspäätöksiä ei ole päästy tekemään. Maksatuspäätösten tekeminen mahdollistui viime viikolla 8.2.2024 alkaen yritystukien, EAKR- ja JTF -kehittämishankkeiden flat rate 7 % ja flat rate 1,5 % osalta.

ESR+, EAKR-, JTF TYOS, JTF KEHI -rahastojen muiden korvausmallien (kehittämishanke flat rate 40 %, kehittämis- ja investointihanke flat rate 7 % + 1,5 %) maksatus mahdollistuu nykyisen aikataulun mukaan maaliskuussa 2024. EURA2021-järjestelmän julkaisuaikataulua voi seurata osoitteesta EURA 2021 UKK | Rakennerahastot. Maksatushakemuksen voi jo jättää, mutta sitä päästään käsittelemään vasta myöhemmin.

Yleensä jokaisen maksatushakemuksen käsittelyssä tarvitaan hakijalta lisätietoja, joten vastaattehan mahdolliseen lisätietopyyntöön tai täydennyspyyntöön pikaisesti. Maksatushakemuksen käsittelyä voi hakija omalta osaltaan nopeuttaa toimittamalla rahoituspäätöksen mukaisen maksatushakemuksen. Kannattaa myös lukea hankkeen rahoituspäätöksessä olevat ohjeet tarvittavista liitteistä ja kirjanpidosta sekä viestintään liittyvistä asioista.

Myönteisen maksatuspäätöksen jälkeen rahat maksetaan yritykselle 1-3 pankkipäivässä.

Pahoittelemme mahdollista käsittelyn viivästystä.

Länsi-Suomi