Hyppää sisältöön

Itä-Suomessa haettavana yrityksen kehittämisavustusta

Julkaisuajankohta 1.3.2024 14.23
Uutinen
Yritysrahoitushaku auki Itä-Suomessa.

Etelä-Savon ELY-keskus avaa 1.3.2024 yrityksen kehittämisavustuksen haun. Haku on avoinna vuoden 2024 loppuun saakka. Avustusta voi hakea kahdesta rahastosta: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF).

Rahastot, joista yrityksen kehittämisavustusta voi hakea ja hakujen alueellinen kohdistus:

  • Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Haku kohdistuu Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntiin.
  • Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF). Haku kohdistuu Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntiin.

Kehittämisavustus on harkinnanvarainen avustus ja sitä voidaan myöntää kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin. Avustusta myöntämällä ELY-keskus jakaa hankkeen toteutuksesta yritykselle aiheutuvaa riskiä.

Avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus

  • yrityksen kasvuun tai uudistumiseen
  • kansainvälistymiseen
  • innovaatiotoimintaan tai osaamisen vahvistamiseen
  • tuottavuuteen
  • digitaaliseen liiketoimintaan
  • ilmastonmuutokseen sopeutumiseen
  • hiilineutraalisuuden edistämiseen tai energia – tai materiaalitehokkuuteen.

Rahoitus on suunnattu yrityksille, joilla arvioidaan olevan hyvät valmiudet toimia kannattavasti ja kilpailukykyisesti markkinoilla sekä yrityksille, joilla on edellytykset liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueilla avautuvaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hakuun on varauduttu käyttämään arvioilta enintään yhteensä 36 miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla toimiville yrityksille suunnattuun Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) hankehakuun puolestaan arviolta enintään yhteensä 26 miljoonaa euroa.

Yrityksen kehittämisavustuksesta kiinnostuneita suositellaan tutustumaan tarkasti hakuilmoitukseen sekä Itä-Suomen yritysrahoitusstrategiaan. Hakijan on hyvä tiedostaa, että puutteellisesti täytetty hakemus hidastaa käsittelyä ja voi joissakin tapauksissa johtaa koko hakemuksen hylkäämiseen.  

Hakemukset tulee jättää Etelä-Savon ELY-keskukselle sähköisesti EURA2021-järjestelmässä (www.eura2021.fi). Hakemus tulee jättää ennen hankkeen aloittamista.

Lisätietoa rahoituksesta saa ELY-keskuksen yritysrahoitusneuvonnasta, joka palvelee arkisin klo 9–15 numerossa 0295 024 800, sähköposti: [email protected].

Lisätietoa: Hakuilmoitukset ja Itä-Suomen rahoitusstrategia

Lisätietoa:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 029 502 6091
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 029 502 6086

Sähköposti muotoa: [email protected]

Itä-Suomi Rahoitus