Hyppää sisältöön

EURA 2021 -palvelun tulevia toimintoja

Julkaisuajankohta 2.9.2022 9.31
Tiedote

Yritysten kehittämisavustusten (EAKR, YRTU) ja yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusten (EAKR, TYT) hakemusten viranomaiskäsittely ja hankepäätökset valmistuvat tuotantokäyttöön syyskuun 2022 aikana. Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hakemusten viranomaiskäsittely ja hankepäätökset valmistuvat tuotantokäyttöön lokakuun 2022 aikana. Samoihin aikoihin hankepäätösten kanssa otetaan käyttöön myös oikaisuvaatimus, oikaisupäätös ja ESR-hankkeiden osallistujaseuranta.

Hankehakemusten viranomaiskäsittely ja hankepäätökset

Ennakkomaksatukset saadaan käyttöön noin viikon kuluessa hankepäätösten käyttöönoton jälkeen. Ennakkoa voidaan maksaa vain, mikäli hakija on hankehakemuksessaan ilmoittanut hakevansa ennakkomaksua. Ennen päätöksentekoa täydennettäväksi palautetussa hakemuksessa voidaan tarvittaessa myös ennakkomaksatusta koskeva hakemuksen kohta muuttaa. 

Lukkiutuneet hakemukset hakijalla

Silloin tällöin saattaa valitettavasti edelleen ilmetä yksittäisiä tapauksia, joissa järjestelmä ilmoittaa hakijakäyttäjälle hakemuksen olevan lukkiintunut (esimerkiksi "Sinulla on katseluoikeus, kunnes toinen käyttäjä poistuu ja lataat sivun uudelleen"). Korjaus on työn alla. 

Hakemusten katseluoikeuden rajoitukset hakijaorganisaatioissa

Kutsutun käyttäjän tulee kirjautua ensimmäisen kerran järjestelmän lähettämän kutsuviestin linkin kautta. Muussa tapauksessa kutsuttu henkilö ei saa hakemuksia auki.

EURA 2021 -järjestelmän Suomi.fi-valtuudella Rakennerahastohankkeen asiakirjojen valmistelu, käsittelyyn jättäminen ja tietojen hallinnointi on mahdollista katsella kaikkia kyseisen organisaation hakemuksia silloinkin, kun katseluoikeus on muuten rajattu. Tallennus ei tällöin ole mahdollista, vaan tallennustarpeessa käyttäjälle tulee lähettää kutsu.

Osatoteuttaja voi rajoittaa hakemuksensa katseluoikeutta omassa organisaatiossaan vastaavalla tavalla kuin muutkin hakijaorganisaatiot. Osatoteuttajan hakemuksessa käyttöoikeuden voi rajata kuka tahansa osahankkeen hakemukseen ensimmäisenä kirjautunut EURA 2021 -käyttäjä sekä organisaation nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.