Hyppää sisältöön

Chipmetrics on saavuttanut Suomen huipun – seuraava tavoite on maailman huippu

Julkaisuajankohta 5.9.2023 8.48
Uutinen
Haltin kivisellä huipulla olevan teräslaatikon päällä kuksa ja taustalla henkilö tekemässä töitä mikroskoopilla.
Chipmetrics ja PillarHall metrologiasiru on jo Suomen huipulla (erästelemässä Haltin huipulla kesällä 2023). Seuraavana etappina maailman huippu.

Puolijohdeteollisuuden yritykset käyttävät joensuulaisia pieniä postimerkin kokoisia metrologiasiruja tuotekehityksessään ja laadunvalvonnassaan. Joensuulainen teknologiayritys Chipmetrics Oy on erikoistunut ALD-teknologian haasteisiin eli kolmiulotteisten kappaleiden pinnoittamiseen ohutkalvorakenteilla. ELY-keskuksen myöntämällä yrityksen kehittämisavustuksella Chipmetrics Oy kehittää tuotteitaan ja palvelujaan kohti järjestelmäratkaisua – ja haluaa seuraavaksi olla alallaan maailman huippu.

Yritys kehittää tuotteita ja toimintatapoja aktiivisesti

Chipmetrics Oy kehittää tuotteitaan, mittausmenetelmää ja tulosten analysointia. Lisäksi he kehittävät yrityksen omia prosesseja ja liiketoimintaa. Yrityksen tavoitteena on tuoda metrologiasiruun perustuvat mittausratkaisut yhteensopiviksi vaativaan automaatioon ja erittäin korkeisiin laatuvaatimuksiin perustuvalle puolijohdeteollisuudelle.

General manager Jussi Kinnunen näkee, että nuoressa yrityksessä on paljon kehitettävää, hankkeessa ja hankkeen ulkopuolella. On pystyttävä toimimaan joskus suurenkin epävarmuuden keskellä samalla kehittäen yrityksen sisäisiä toimintatapoja.

- Liiketoiminnan kannalta ajattelen tulevaisuudesta valoisasti; meidän tuotteiden teknologia skaalautuu hyvin isoihin tuotantomääriin ja tuotanto on mahdollista automatisoida. Viiden vuoden päästä meillä voi olla Joensuussa pääkonttorin ja kehitysyksikön lisäksi automatisoitua tuotantoa, kertoo Kinnunen.

Jussin vinkit itäsuomalaisille yrityksille

Chipmetrics Oy:n Kinnunen on oman kokemuksen perusteella sitä mieltä, että Itä-Suomesta käsin voi pyörittää aidosti kansainvälistä ja maailman johtavaan osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa. Laaja verkosto, sijoittajakontaktit sekä varsinkin omissa käsissä olevat kansainväliset myyntikanavat ja toimitusketjut ovat avain menestykseen.

- Meillä on yhteistyötä mm. Itä-Suomen yliopiston ja Photonics Centerin kanssa ja tämä hyvä yhteistyö ylläpitää uskoamme, että Joensuu on meille oikea valinta, toteaa Kinnunen.

Tekninen kehittäminen onnistuu mainiosti Itä-Suomessa. Tosin siihen vaaditaan jatkossakin panostuksia alueen teknologiakeskittymiin, osaamiseen ja yhteistyöhön. Erityisesti teknologia-alan yritykselle löytyy monenlaista tukea ja ajatusten vaihtaminen mahdollisuuksista ja mahdottomuuksista on monesti tuonut käyttökelpoisia ratkaisuja.

 Yrityksen tiedot:

  • Chipmetrics Oy
  • ALD (Atomic Layer Deposition) -teknologiayritys
  • Perustettu: 2019
  • Toimipaikka: Pääkonttori Joensuussa, lisäksi Saksan Dresdenissä liiketoiminnan kehittämistä puolijohdeteollisuuden rajapinnassa
  • Liikeidea: Tuottaa metrologiasiruja ja -kiekkoja puolijohdeteollisuuden yrityksille
  • Kilpailuetu: Chipmetricsin sirut tarjoavat käyttäjilleen tietoa nopeammin ja tarkemmin, ja kustannustehokkaammin kuin perinteiset menetelmät.

 ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus:

  • Kehittämishanke: Systeemisen tarjoaman ja kasvun kehittämishanke (SYKE)
  • Avustuksen suuruus: 311.149 euroa

Lisätieto yrityksen kehittämisavustuksesta:

Yritysrahoitus (rakennerahastot.fi)

 

 

 

Itä-Suomi Rahoitus