Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy syksyllä 2021.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 2 / 2021

Etelä-Suomen kevään ESR-haku päättyi

rahat ja kello

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman ESR-haku Etelä-Suomen alueella (Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala) päättyi 9.4.2021. Hankkeet rahoitetaan osana unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia REACT-EU-lisämäärärahoilla.

> Lue lisää
 

Kevään EAKR-hausta 26,8 miljoonaa euroa hankerahoitusta Etelä-Suomeen

päivänkakkarat

Maaliskuun lopussa päättyneen Etelä-Suomen EAKR-rahoitushaun osalta päätökset rahoitettavista hankkeista ovat loppusuoralla. Myönteisen rahoituspäätöksen on saanut tai saamassa lähes 80 hanketta, joista pieni osa ylimaakunnallisia.

> Lue lisää
 

Syksyllä luvassa starttikoulutusten sarja EAKR-hankkeille

lehtiö

Uudenmaan liitto järjestää EAKR-hankkeille neljän starttikoulutuksen sarjan verkossa hankehallinnon eri osa-alueisiin liittyen syys-lokakuussa 2021.

> Lue lisää
 

Sosiaalisen median viestintä kiinnosti hanketoteuttajia

appeja

Hämeen ELY-keskus järjesti rahoittamiensa ESR-hankkeiden toteuttajille verkostopäiviä aiheena sosiaalisen median viestintä. Päiviä järjestettiin touko-kesäkuun vaihteessa yhteensä kolme, ja jokainen päivä keräsi noin 20-30 osanottajaa. 

> Lue lisää
 

Food Tech Platform Finland kestävän ruokajärjestelmän jäljillä

retiisi

Globaalissa ruokajärjestelmässä on erilaisia haasteita. Ruokaa heitetään valtavasti hukkaan ja samalla moni ihminen maailmassa saa ruokaa syödäkseen liian vähän. Luonnon raaka-aineita ei hyödynnetä resurssitehokkaasti ja kestävästi.

> Lue lisää
 

Alueellisilla piloteilla uutta puhtia muutostilanteisiin

ihmisiä

Yhteistyöllä muutosturvaa -hankkeen piloteilla kehitetään muutosturvaa viidellä ELY-keskusalueella. Hankkeen kautta alueille on luvassa projektikoordinaattoriresurssia ja viestintävaroja. 

> Lue lisää
 

Tapio Anttila Collection suuntaamassa kansainvälisille markkinoille

huonekaluja

Yritys on tutkinut brändinsä viemistä ulkomaille ja nykyisen liiketoimintamallin soveltuvuutta siihen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksella.

> Lue lisää
 

Korona-aika on vaatinut luovimista hankkeilta

ihmisiä näytöllä

Koronapandemia on vaikuttanut osaltaan EAKR- ja ESR-hankkeiden toimintaan jo reilusti yli vuoden ajan. Poikkeuksellinen tilanne on saanut hanketoimijat keksimään parhaat mahdolliset keinot toimintansa takaamiseksi.

> Lue lisää
 

Henkilöstöuutisia

Hämeen ELY-keskukseen on saatu lisävahvistusta rakennerahastotehtäviin.

> Lue lisää
 

Muuta ajankohtaista

Yritysten kehittämishankkeisiin haettavissa REACT-EU-rahoitusta Etelä-Suomessa 31.8.2021 saakka. Lue lisää rakennerahastojen sivuilta. 

Etelä-Karjalan liitto ja Varsinais-Suomen liitto varautuvat avaamaan EAKR-rahoitushaun aikavälille 16.8.–30.9.2021. Hakuilmoitus ja hakijan opas julkaistaan haun avautumispäivänä rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa: Etelä-Suomen suuralue > ajankohtaista > hakuajat. Katso ennakkotiedot uutisesta.

Useilla hankkeilla raportointi- ja maksatusjakso vaihtuu kesän aikana, ja tehtävänä juuri ennen lomia tai heti lomilta palattua onkin kauden raportointi. Nyt on hyvä hetki palautella mieliin seurantaan ja maksatuksiin liittyvää ohjeistusta. Valtakunnalliset ESR-henkilön ja seurantaraportin ohjeistukset löytyvät rakennerahastojen sivuilta.  Hämeen ELY-keskuksen ESR-maksatuksen ohjeet löytyvät Etelä-Suomen osiosta rakennerahastojen sivuilta.


Tulevia tapahtumia

kalenteri

Starttikoulutus ESR-hankkeille (hankkeen toteutus) 31.8.2021 klo 9.00–11.30, Microsoft Teams 

Starttikoulutus ESR-hankkeille (hankkeen maksatus) 2.9.2021 klo 9.00–12.00, Microsoft Teams 

Hyvä loppuraportti -koulutus ESR-hankkeille 9.9.2021 klo 9.00–11.30, Microsoft Teams

Starttikoulutus EAKR-hankkeille: Hankkeen käynnistäminen ja hyvä hallinto 14.9.2021 klo 9.00–11.00, Microsoft Teams

Starttikoulutus EAKR-hankkeille: Hankkeen taloushallinnon perusteet ja henkilöstökustannukset 21.9.2021 klo 9.00–11.00, Microsoft Teams

Starttikoulutus EAKR-hankkeille: Hankkeen toiminnan seuranta ja raportointi 28.9.2021 klo 9.00–11.00 Microsoft Teams

Starttikoulutus EAKR-hankkeille: Hankkeen hankinnat ja kustannusten raportointi 5.10.2021 klo 13.00–15.00, Microsoft Teams

Hämeen ELY-keskus järjestää ESR-hanketoteuttajilleen marraskuussa kaksi verkostopäivää aiheina digitaalisten taitojen parantaminen ja yritysten ja yrittäjien nopean muutoskyvykkyyden edistäminen. Lisätietoja tulossa myöhemmin. 
 

Mukavaa kesää uutiskirjeen lukijoille!

perhonen

Etelä-Suomen rakennerahastojen väki toivottaa uutiskirjeen lukijoille mukavaa kesää!

Uudenmaan liiton rahoitusryhmä lomailee pääosin toimiston kiinnioloaikana 5.–30.7.2021.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Uudenmaan liitto, joka koordinoi Etelä-Suomen EAKR-rahoitusta sekä kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian EAKR-rahoitusta. Seuraava uutiskirje ilmestyy syksyllä ja sen toimittaa Hämeen ELY-keskus, joka hallinnoi ESR-rahoitusta ja EAKR-yritystukirahoitusta.

> Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus

 

> Rekisteriseloste


Näytetään tulokset 1 - 1 / 30
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 30