Hyppää sisältöön

Uudenmaan liitto avaa kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haun pääkaupunkiseudun ekosysteemisopimukselle

Julkaisuajankohta 12.8.2022 12.30
Tiedote
Haku on avoinna

Kestävää kaupunkikehittämistä toteutetaan ohjelmakaudella 2021–2027 ekosysteemisopimusten kautta. Pääkaupunkiseudun innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksessa ovat mukana Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Hankkeilla vahvistetaan pääkaupunkiseudulle rakentuvaa kehitys- ja kokeiluympäristöjen verkostoa, innovaatio- ja osaamiskeskittymiä sekä yritysten liiketoimintaa kehittäviä palveluita.

"Pääkaupunkiseudun ekosysteemisopimus on uusi yhteinen kokonaisuus, johon kutsumme kaikki mukaan", Pekka Enroth Espoon kaupungilta korostaa. "Tavoitteena on vahvistaa pääkaupunkiseudun innovaatioekosysteemiä. Haemme erityisesti sitoutuneita hankekumppaneita", Enroth jatkaa.

Nyt avautuvassa haussa ovat mukana kaikki pääkaupunkiseudun ekosysteemin painopisteet:
•    Älykkäät ja kestävät kaupunkiratkaisut
•    Hyvinvointi ja terveysteknologia
•    Uudet oppimisympäristöt ja osaamisen digitaaliset ratkaisut
•    Uudet avaukset ja yleinen ekosysteemien kehittäminen

"Kestävän kaupunkikehittämisen pääkaupunkiseudun ekosysteemihankkeeseen on jaossa tällä ensimmäisellä kerralla poikkeuksellisesti kahden vuoden rahoitus. Rahoitusta on haettavissa enintään 5,34 miljoonaa euroa ekosysteemisopimuksen mukaisiin hankkeisiin. Tietenkin hakemusten tulee olla myös alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 mukaisia", kertoo Uudenmaan liiton erityisasiantuntija Hanna Laaksonen

Kaupunkien muodostama johtoryhmä tekee esityksen rahoitettavista hankkeista. Rahoittavana viranomaisena toimii Uudenmaan liitto, joka tekee hankkeille juridiset rahoituspäätökset. Uudenmaan liitto neuvoo hankehallinnossa ja tuen hakemisessa, mutta hankkeiden sisällöllisissä asioissa kannattaa kääntyä kaupunkien yhteyshenkilöiden puoleen.

”Toivon, että hankevalmistelijat ottavat rohkeasti yhteyttä kaupunkien projektipäälliköihin”, Fulvio Rizzo Vantaan kaupungilta sanoo.

Haun tarkka sisältö on kuvattu hakuilmoituksessa EURA 2021 -järjestelmässä. Haku on avoinna 15.8.–25.9.2022.
Tutustu myös toukokuussa pidetyn hakuinfon materiaaleihin Rakennerahastot.fi-sivustolla.

 


Kestävää kaupunkikehittämistä ja ekosysteemisopimusten toteutusta tehdään Innovoivat kaupungit ja yhteisöt -kokonaisuuden alla. Innokaupungit vahvistavat osaamistaan ja yhteistyöverkostoja vihreän siirtymän, digitaalisen teknologian ja hyvinvoinnin teemoissa ja ovat luomassa maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä.
Kestävä kaupunkikehittäminen | Rakennerahastot


HEVi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen innovaatiokokonaisuus, joka vahvistaa pääkaupunkiseudun innovaatiotoimintaa ja -verkostoja.
Helsinki+Espoo+Vantaa Innovations – HEVi


 

Lisätietoja:

Hanna Laaksonen, erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus, kestävä kaupunkikehittäminen ja Uusimaa
puh. 040 574 8930
[email protected]

Helsinki+Espoo+Vantaa Innovations – HEVi
https://hevinnovations.fi/yhteystiedot/

 


 

Etelä-Suomi