Hyppää sisältöön

EAKR-rahoitushaku avattu Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnille

Julkaisuajankohta 14.11.2022 0.02
Tiedote
Haku avoinna 21.12. asti

Uudenmaan liitto on avannut maakuntien liittojen yhteisen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaun koordinaatioonsa kuuluville maakuntien liitoille. Haussa ovat mukana Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liitot.

Tässä haussa mukana olevat maakuntien liitot osoittavat rahoitusta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman mukaiseen toimintaan. Jokainen maakunnan liitto päättää omalla alueellaan rahoitettavan toiminnan kohdentumisesta ja kehittämisen painopisteistä sekä valitsee rahoitettavat hankkeet. Painopisteitä ohjaavat maakuntaohjelmat ja kunkin alueen älykkään erikoistumisen strategia.

"Vaikka edellisen haun päättymisestä ei olekaan ehtinyt kulua puolta vuottakaan, jälleen olisi tarjolla rahoitusta kaikista ohjelman EAKR-erityistavoitteista”, kertoo Uudenmaan liiton erityisasiantuntija Hanna Laaksonen. ”Muistathan tarkistaa ennen hakemuksen tekemistä, että haettava erityistavoite on avoinna myös omassa maakunnassasi."

Uudenmaan liitto tekee rahoittavana viranomaisena hankkeiden juridiset rahoituspäätökset koordinaatioonsa kuuluvien maakuntien liittojen hankkeille. Uudenmaan liitto myös opastaa hankehallinnossa ja tuen hakemisessa. Hankkeiden sisällöissä neuvovat maakuntien liittojen asiantuntijat.
 

Haussa hankkeita maakuntien liittojen määrittelemiin painopisteisiin viidessä maakunnassa


Tässä haussa viiden maakunnan liiton hankkeille myönnetään EAKR-tukea enintään noin 18 miljoonaa euroa. Maakuntien liittojen aluerahoituksen haussa etsitään hankkeita, jotka vastaavat Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman innovaatiovalmiuksien ja hiilineutraaliuden toimintalinjoihin ja näiden alla oleviin tarkempiin erityistavoitteisiin sekä kunkin maakunnan liiton määrittelemiin omiin painotuksiin. Rahoitushakuun avoinna olevat toimintalinjat, erityistavoitteet ja alueelliset painotukset maakunnittain on esitetty hakuilmoituksessa EURA 2021 -järjestelmässä.

”Tässä haussa kaikissa erityistavoitteissa käytetään myös tarkentavaa alueellista valintaperustetta, jonka perusteella arvioidaan, tukeeko hanke kohdealueensa maakunnan tai maakuntien strategioiden toimeenpanoa. Kukin hakuun osallistuva maakunta painottaa oman maakuntansa strategioissa tunnistettuja kärkialoja ja kehittämiskohteita”, kertoo Uudenmaan liiton erityisasiantuntija Ville Pernaa. 

Haku on avoinna ja tukea haetaan sähköisessä EURA 2021 -järjestelmässä. Tähän Uudenmaan liiton avaamaan hakuun tarkoitetut hankehakemukset on jätettävä viimeistään 21.12.2022. 


Lisätietoja
 

Antti Taronen, erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus Etelä-Suomessa
puh. 040 507 9998
[email protected]  

Ville Pernaa, erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus Etelä-Suomessa
puh. 040 153 1198
[email protected]  

Hanna Laaksonen, erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus, kestävä kaupunkikehittäminen ja Uusimaa
puh. 040 574 8930
[email protected]  

Maakuntien liittojen yhteyshenkilöt löytyvät rakennerahastot.fi-sivustolta
 

Etelä-Suomi