Hyppää sisältöön

EU:n alue- ja rakennepolitiikan avaustilaisuus 12.5.2022 lähestyy - tule mukaan!

Julkaisuajankohta 27.4.2022 9.00

Juhlistamme Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -ohjelman käynnistymistä avaustilaisuudessa 12.5.2022 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa. Tule mukaan!

Avaustilaisuus on katettu huippupuhujilla, jotka tulevat antamaan näkemyksiään ohjelman teemoihin. Miksi ohjelman teemat ovat tärkeitä? Minkälaisia hankkeita tulisi rahoittaa? Miten luodaan merkitystä ja tuloksia?

Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen johdattelee erilaisten alueiden ja ihmisten maailmaan: miksi toisten ymmärtäminen ja kohtaaminen on välillä niin vaikeaa? Yliopistonlehtori & hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martela Aalto-yliopistosta puolestaan avaa osallisuuden ja yhdenvertaisuuden teemoja. Saamme tilaisuuteen myös ihan oikeita nuoria Vamosnuorista. Iltapäivällä tulevaisuuden tutkija Elina Hiltunen käsittelee puheenvuorossaan tulevaisuuden megatrendejä. Ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden käytännön sovelluksia käsittelevät professori Jyri Seppälä ja Emmyn toimitusjohtaja Timo Huhtamäki.

Ilmoittaudu mukaan avaustilaisuuteen tämän linkin kautta 4.5.2022 mennessä. Toivomme mahdollisimman monen rahoittajan, projektitoimijan ja yhteistyökumppanin osallistuvan tilaisuuteen! Avaustilaisuutta voi seurata myös tapahtumasivuille myöhemmin päivitettävän striimilinkin kautta. Striimiin ei tarvita ennakkoilmoittautumista, merkitse vain tapahtuman päivämäärä (12.5.2022) ylös kalenteriisi! Tapahtumasivuilta löydät myös avaustilaisuuden tarkan ohjelman.

EU:n alue- ja rakennepolitiikan tarkoituksena on tasata alueiden välisiä kehitys- ja hyvinvointieroja ja varmistaa Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden kestävä kasvu ja kilpailukyky. Suomen odotetaan olevan yksi ensimmäisiä jäsenmaita, joiden ohjelman komissio hyväksyy. Hyväksymistä odotetaan näillä näkymin toukokuun 2022 aikana.

Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma on valmisteltu laajassa kumppanuudessa ministeriöiden, alueiden ja järjestöjen edustajien kanssa. Ohjelma tukee elinkeino-, energia-, ilmasto-, innovaatio-, koulutus- ja työllisyyspolitiikkaa sekä syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista työtä.

Ohjelma koskee Manner-Suomea. Ahvenanmaan maakuntahallitus vastaa omasta ohjelmatyöstään.

Ole mukana ja hyödynnä viestinnässäsi tunnusta #uudistuvajaosaavasuomi